«Рівнеоблводоканал» святкує 93-тю річницю

Офіційна дата народження підприємства припадає на 1928 рік

Цього дня «Рівнеоблводоканал» відзначає 93-річницю з дня заснування. Підприємство заснували у 1938 році, хоча за даними водоканалу архівні дані свідчать що питання проведення водопроводу у Рівному підіймали ще раніше, у 1897 році.

На той час в місті працювало лише три міських колодязі, із яких рівняни брали воду. Тому для того, щоб полегшити людям життя, колодязі в 1895 та 1896 роках вирішили обладнати помпами та іншими приладами, які спрощували накачування води.

У 1904 році зробили першу парову водокачку. Вона, до речі, стала першим комунальним об'єктом в Рівному, який повністю належав місту. Знаходилася вона на вул. 3 Мая (сучасна вул. Соборна, 282).

Відтоді мережу у Рівному постійно розбудовували, й попри складні історичні віхи й роки коли майже жодних робіт не проводилося, місто шукало можливості віднайти кошти та облаштувати водопровідні мережі, при цьому значну увагу приділяючи якості води. Найактивніший період розбудови мережі припав на 60-80-ті роки. Дуже докладно історія становлення підприємства є на сайті «Рівнеоблводоканалу».

Наразі ж тут працює понад 700 фахівців, які забезпечують цілодобову подачу води для близько 300 тисяч споживачів.

Рівнеоблводоканал — одне із найкращих підприємств водопровідно-каналізаційної галузі України. Такого результату вдалося досягти завдяки щоденній наполегливій праці кожного працівника нашого колективу.

 

У Рівнеоблводоканалі вдалося гармонійно поєднати багаторічний досвід ветеранів підприємства  з  ентузіазмом молодих. Тому щодня ми рухаємося вперед, втілюючи в життя всі задуми та плани, які сприяють стабільному розвитку нашого підприємства, - сказав з нагоди річниці підприємства його очільник Андрій Карауш.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень