7 способів відчинити дверцята пральної машинки, якщо їх заблокувало

Варіанти на всі можливі випадки – із поясненням причин

У більшості випадків дверцята пральної машини можна легко відкрити відразу по завершенню прання. Та іноді люк залишається закритим – дверцята можуть просто «заклинити»

Щоб дістати речі або покласти в барабан нові, доведеться скористатися одним зі способів, як відкривати пральну машинку, якщо вона заблокована.

Зауважте, що методи будуть різними для різних етапів прання

Відкривання дверцят прямо під час процесу прання

Досить часто спроба відкрити дверцята пральної машини виявляється невдалою просто тому, що користувач надто поспішає.

По завершенню прання люк залишається заблокованим протягом невеликого часу – це зроблено для того, щоб дати можливість охолонути барабану чи замку. Залежно від моделі та марки, час очікування може становити від 30 до 180 сек.

Перед тим, як відкрити двері пральної машини, слід відключити її від мережі та почекати, поки завершиться автоматичний злив води.

 

Якщо люк залишився заблокованим, треба натиснути на спеціальний аварійний важіль, який зазвичай знаходиться неподалік зливної пробки.

Якщо і після цього автоматичного зливу води не відбулося (перевірити це можна через скло дверцят), видаляти її з барабана доведеться вручну. Для цього можна скористатися аварійним (зливним) шлангом. А іноді воду видаляють за допомогою розташованого в задній частині машини патрубка, але для цього техніку доведеться розібрати

А буває, що пральна машина не хоче відкриватися з інших причин. Наприклад, через увімкнену опцію захисту від дітей, злив, збій у роботі управління або порушення електроживлення.

 Відключення захисту від дітей

Це найпоширеніша причина заблокованого люка. Така опція дозволяє уникнути випадкового запуску або зупинки роботи маленькою дитиною і навіть відкриття дверцят, що може призвести до серйозних проблем – від затоплення приміщення до опіку гарячою водою.

Перед тим як відкрити пральну машину з увімкненим захистом цю опцію доведеться відключити:

  • у моделях Bosch потрібно на кілька секунд затиснути кнопку увімкнення, почекати появи на екрані значка ключа;
  • на техніці Samsung слід одночасно натиснути клавіші «Температура» і «Полоскання» або інші комбінації – «+» і «-», «Віджим» і «Полоскання», «Віджим» і «Опція» (спосіб відключення у цьому випадку залежить від моделі);
  • у пралок Gorenje відключення вимагає затискання на 4 сек. кнопки «Старт/Пауза».

Перед зняттям захисту від дітей слід одночасно натиснути кнопки «Суперполоскання» + «Попереднє прання». Іноді – на кілька секунд затиснути клавішу «Відтермінування».

  • на більшості моделей Electrolux для вимкнення режиму захисту вибирають комбінацію «Легке прасування» та «Попереднє прання», а для серії PerfectCare натискають кнопку «М’якість», а для лінійки FlexCare – «Віджим» + «Температура».

Якщо модель випущена іншим виробником або вказані комбінації не допомогли відключити захист, краще пошукайте інструкцію до конкретної моделі на сайті виробника.

 Усунення засмічення зливу

Причиною блокування дверцят може стати і засмічений злив. Через це вода не видаляється з барабана, автоматика пральної машини, своєю чергою, не дозволяє відкрити люк.

Визначити причину проблеми допоможе перевірка шланга, що знаходиться на задній частині пралки.

 

Якщо у сливі виявлено сміття, перед тим як відкрити заблоковані двері пральної машини доведеться виконати очистку.

Одночасно варто перевірити і за необхідності прочистити зливний фільтр, засмічення якого також викликає блокування. Після видалення сміття слід запустити програму віджиму на пральній машині.

 Вирішення проблем у роботі електронного модуля

Одна з причин люка, що не відкривається, – збій у роботі електронного модуля прання. Вирішення проблеми – повторний запуск прання. Перед початком процесу автоматика машини перевіряє, відчинені чи зачинені дверцята.

На кілька секунд блокування знімається – користувач може виявити це за характерним клацанням і повинен встигнути зупинити програму та відкрити люк.

 

Це й же спосіб можна використати і після збою електроживлення пральної машини.

Важливий момент — до того, як відкрити пральну машину, якщо її заблоковано, слід обов’язково злити воду за допомогою аварійного шланга або зливного патрубка.

 Відключення живлення

Перше, що варто зробити — знеструмити пральну машину. Тобто висмикнути вилку з розетки і зачекати від 10 до 30 хв. Після цього варто спробувати натиснути на люк у місці розташування замка і знову спробувати його відкрити.

Спосіб допомагає лише в тому випадку, якщо причиною проблеми став злам блокування. У ньому є спеціальна пластина, що розширюється під дією напруги, і замикає замок. А при відключенні живлення відбувається звуження, через що термопластина припиняє блокувати дверцята.

 Використання аварійного троса

Одна з відповідей на питання, що робити, якщо заблокувалися двері в машині і як відкрити їх без звернення до майстра, пов’язана з використанням аварійного троса.

Його можна виявити за панеллю над зливним фільтром. Для відкриття заблокованого люка досить повільно та обережно потягнути трос на себе.

Якщо аварійний трос у зазначеному місці не виявлено, у цій моделі він відсутній. Отже, доведеться використовувати інші способи.

 Використання підручних засобів

Кожному користувачеві варто знати, як відчиняти дверцята пральної машини без спеціальних пристроїв. Для цього достатньо мати при собі звичайний шнурок, довжина якого має бути трохи більшою за діаметр дверцят. Користувач повинен виконати такі дії:

  • просунути шнур у проріз між корпусом та люком по всьому діаметру;
  • тягнути за кінці шнурка доти, доки він не утворить петлю і не натисне на клямку;
  • зачекати клацання, яке означає, що замок розблоковано.

Замість шнура можна використовувати й дріт або мотузок – принцип розблокування буде таким самим.

Більше того, підійде і звичайна пластикова карта. Від тиску картки на язичок замка люк зазвичай відкривається. А при появі проблеми через частково зламану ручку дверцят можна спробувати зняти блокування, потягнувши за шматок, що залишився, плоскогубцями або пінцетом.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень