Незвичне поєднання звичайних продуктів: простецький і дуже смачний картопляний салат «Данський» (РЕЦЕПТ)
Рецепт на щодень – у двох варіантах
Цю страву можна зробити як пісною, так і з м’яском чи шинкою. Все залежить від Ваших смакових уподобань. Обіцяємо, вийде однаково смачно!
Інгредієнти:
- картопля – 500 г
- бульйон грибний або овочевий – 100 мл
- цибуля – 1 шт.
- олія – 4 ст.л.
- гірчиця діжонська – 1 ст.л.
- оцет 9% – 1 ст.л.
- цукор – 1 ч.л.
- сіль, перець – до смаку
- (шинка чи відварене м’ясо – 300 г)
Приготування:
Картоплю треба відварити в мундирах і дати їй охолонути.
[Якщо салат буде з м’ясом, то його теж попередньо відварюємо та охолоджуємо. Згодом наріжемо кубиками й додамо до решти інгредієнтів]
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і підсмажуємо її на олії – до появи золотистої скоринки. Тоді додаємо у сковорідку бульйон, гірчицю, сіль, цукор, перець та оцет.
Все добре перемішуємо й тушкуємо 3-5 хв.
Варену картоплю чистимо і нарізаємо пластинками, заливаємо соусос, який щойно приготували на сковороді, й обережно перемішуємо, аби не зробити із картоплі кашу.
Салат треба залишити настоятися на 30 хв. Після цього можна додати якусь зелень (за бажання)
Радіо Трек: НОВИНИ