Щоб рік був багатим: що має бути на столі у Щедрий вечір, 13-го січня
Цього разу стіл має «ломитися» від усіляких наїдків!
13 січня, напередодні Старого Нового року, який також називають днем Святого Василя, в Україні відзначають Щедрий вечір (це свято ще називають Маланкою). Цей день має безліч традицій, одна із яких – щедрий святковий стіл із різноманітними стравами.
Їжа цього вечора відіграє особливо важливу роль, оскільки вважається, що саме від різноманітності столу залежатиме, наскільки щедрим буде весь ваш рік
У меню має бути багато ситних страв.
Причому готувати рибу сьогодні не бажано, адже повір'я кажуть, що, якщо на столі є риба, щастя та багатство «відпливуть»
Що має бути на столі у Щедрий вечір – меню
- Багата кутя - це символ багатства і процвітання всієї родини.
- Узвар - цей напій приносить здоров'я кожному, подається на стіл теплим.
- Борщ із булочками - це традиційна страва, яку готують у Щедрий вечір виключно господині.
- Пироги чи млинці - їх готують усією сім'єю, аби рік був багатим та плідним. Це може бути як м’ясна страва, так і десерт із сиром, ягодами або згущеним молоком.
- Вареники - цю страву готують господині, щоб заховати туди щасливі знаки. Кому попадеться монетка, той буде багатий весь рік.
- Холодець - він обов'язково готується зі свинини, адже Василь – покровитель свинарів.
- М'ясні страви - бажано приготувати кілька страв зі свинини. Зазвичай, господині запікали і тушкували свинину з грибами.
Читайте також: 16 кращих щедрівок для великих та малих (+ВІДЕО)
Радіо Трек: НОВИНИ