100 штук за 20 хв: нереально смачні пиріжки-малятка з купою начинки (РЕЦЕПТ)
Потрібна пельменниця і трохи натхнення
Маленькі акуратні пиріжки-малятка виглядають дуже апетитно. В них багато начинки і зовсім мало тіста Такі пиріжки можна їсти і з супом, і з чаєм, та й гостям на стіл подати не соромно.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 400 г
- яйця – 2 шт.
- кефір – 250 мл
- сметана – 1 ст.л.
- цукор, сіль – по 1 ч.л.
- олія – 3 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- кунжут – для посипання
Ідеальною начинкою для таких пиріжків буде тушкована капуста, м’ясо, лівер або відварна картопля з грибами.
Ці начинки смачні, та мало кого можна ними здивувати. Тож цього разу ми обрали ковбасно-сирну начинку
Для начинки:
- ковбаса або шинка – 100 г
- твердий сир – 50 г
- свіжа зелень
- часник – 1 зубчик
Приготування:
Спершу готуємо тісто. Змішуємо всі рідкі інгредієнти з сіллю, цукром і розпушувачем. Порціями додаємо просіяне борошно й замішуємо м’яке, еластичне тісто. Поміщаємо його в миску, накриваємо рушником і даємо «настоятися» близько 20 хв.
Тим часом беремося за начинку: ковбасу і сир натираємо на тертці, додаємо зелень і часник.
А тепер найцікавіше – формуємо наші пиріжки-малятка.
Для цього треба звичайна пельменниця. Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо у пласт товщиною 2-2,5 мм. Пельменницю рясно посипаємо борошном і накриваємо пластом тіста, викладаємо начинку, а зверху прикриваємо наступним пластом тіста й розкачуємо качалкою.
Дістаємо пиріжки і перекладаємо на деко. Його попередньо потрібно змастити олією.
Зверху смаколики мажемо збитим яйцем і присипаємо кунжутом. Випікаємо у духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хв.
Джерело: Патріоти України
Радіо Трек: НОВИНИ