Незвичайний висновок вчених – як прожити довше

При цьому чимало українців й так роблять це щодня

Вчені з університету Ньюкасла дійшли неочікуваних висновків:

Тривалість життя можна подовжити звичайними справами, як от приготування їжі п’ять разів на тиждень. Ці справи вимагають розумових та фізичних зусиль, люди стають більш обізнаними про те, що вони споживають та як це впливає на їх здоров’я, — кажуть наукові фахівці.

Приготування їжі поліпшує якість харчування вдома, впливає на серцево-метаболічне здоров'я, що відповідно забезпечує більш здорове і довге життя. А хороше кардіо метаболічне здоров'я свідчить, що людина не схильна до ожиріння і діабету, має нормальний рівень холестерину.

У досліджені брали участь понад 11 тисяч осіб віком від 29 до 64 років. З'ясувалося, що більш здорового раціону дотримуються люди, які надають перевагу домашньому харчуванню. Також ті, хто готує вдома, їдять більше овочів і фруктів. І відповідно вони мають менше жиру і нормальний індекс маси тіла. 

Люди, які готують їжу вдома легше дотримуються правил здорового харчування, і це можна вважати профілактикою серцево-судинних захворювань. А така хороша звичка помагає прожити довше. 

 

Джерело: ukr.media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень