Незабаром подорожчає один з улюблених напоїв українців

Арабіка здорожчає через посуху, а робуста?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Ціна на каву скоро відчутно зросте в Україні.

Це пов’язано із неврожаєм продукту. Найбільше на собівартість кави у світі вплинула сильна посуха в Бразилії.

Я вирощую каву понад 50 років і ніколи не бачила такої сильної посухи, як минулого та цього року, – розповіла виданню The Wall Street Journal виробник кави в третьому поколінні Крістіна Валле.

Цього року врожай арабіки в Бразилії впаде на 15 млн 132-фунтових мішків проти минулого року. І це найбільше зниження за 18 років. Тим часом згідно з іншими прогнозами врожай кави може знизитися аж до 23 млн мішків.

Не краща ситуація з сортом робуста.

На В'єтнам припадає більше третини світових постачань робусти. Там засухи немає, однак через перевантаженість портів зростають ціни на транспортування кави, тому ціни на цей вид кави теж зростають.

До прикладу, за останні три місяці на торгах у Лондоні робуста подорожчала на 30%, досягнувши максимальної ціни за два роки. Невдовзі  подорожчання слід очікувати і в Україні.

Джерело: Депо 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень