

Бариста розкрив секрети приготування смачної кави
Каву в турці називають арабським, турецьким чи східним напоєм.
Багато хто вважає, що кава – найкращий початок дня, ось тільки варити її потрібно правильно. А вміють це не всі. Про головні помилки під час варіння кави розповів шеф-бариста Раміль Рзаєв.
Смак кави безпосередньо пов'язаний якістю води, яку використовують для її приготування. «Погана» вода – не означає «шкідлива», пояснив експерт. Вона лише може не підходити для варіння кави – наприклад, бути занадто жорсткою або м'якою. Бариста радить брати воду в пляшках, при цьому необхідно дивитися на етикетці інформацію про загальну мінералізацію. Все, що в діапазоні 75-150 мг / літр, можна брати.
Термін придатності в обсмаженої кави – місяць. Після цього смак звареного напою стає більш «плоским». За словами експерта, молоти каву краще безпосередньо перед її приготуванням.
Пересмажені зерна можна з легкістю розпізнати по олії на їх поверхні. Чим сильніше вони обсмажені, тим менше залишається в каві кислотності, фруктових та ягідних нот. Більш того, в напої з'являються гіркота і прогірклий смак.
Мідна турка, за словами баристи, є кращим варіантом, оскільки мідь має гарну теплопровідність. У такій турці кава більш рівномірно нагрівається по всій площі – це, своєю чергою, робить процес заварювання кави більш стабільним і контрольованим. «Неправильною» туркою бариста вважає алюмінієву і сталеву.
Джерело: Профиль
Радіо Трек: НОВИНИ
Не потрібно видаляти чати та фото: лайфхак, як очистити пам'ять у Viber за 1 хв
Дуже люблять своїх дружин і дітей: у які дати народжуються найнадійніші чоловіки для шлюбу?
В Україну знову суне похолодання: Дата
На годину вперед чи назад? Куди і коли переводимо годинники
В Україні змінили правила розрахунку доходу для всіх видів соціальної допомоги
Альтернатива кави: експерти назвали найкращі види ранкового чаю
У Львові доріжки посипали кавовою гущею, її тут не бракує
«Втираються у довіру, дають випити отруєної кави на Автовокзалі, а потім – грабують» (ФОТО/ВІДЕО)
Не робіть так! Вчені розповіли, чому небезпечно запивати бутерброди кавою
Кава суттєво подорожчає: вчені назвали причину
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415