Експерти назвали найшкідливіші види кави та чаю

Не всі смачні напої приносять користь

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Разом із солодкою газованою водою у рейтингу шкідливості опинилися деякі види кави та чаю. Ці 7 напоїв не принесуть вам жодної користі, а навпаки - можуть нашкодити здоров’ю.

Солодкий чай

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Дієтологи всього світу радять пити чай без цукру або хоча б з невеликою кількістю меду. Деякі люди, які вважають, що ведуть здоровий спосіб життя, можуть вкидати по кілька ложечок цукру до кожної чашки чаю. А якщо таких чашок кілька за день, то й порція цукру набереться чималенька.

Бульбашковий чай

Певний період такий напій був доволі популярним в Україні, але особливо не прижився. Це солодкий напій із кульками тапіоки, які називаються «боба». Якщо ви полюбляєте такий чай, врахуйте, що «боба» має дуже мало користі для здоров'я, хоча її калорії та вуглеводи можуть забезпечити вам приріст енергії. У більшості випадків бульбашковий чай має високий вміст цукру, що може викликати негативні зміни в організмі, такі як розвиток діабету та ожиріння.

Чай з льодом зі швидкоїжі

У чай з льодом, який подають в мережах швидкоїжі, часто додається альгінат пропіленгліколь. Це харчовий загущувач, стабілізатор і емульгатор, який може викликати серцево-судинні захворювання.

Забагато кави

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Хоча чашка-дві кави не зашкодять вам, можливо, вам варто добре подумати, перш ніж замовляти одразу величезну порцію кави, або випивати понад 4 порцій за день.

За словами медиків, якщо доросла людина вживає понад 400 мг кофеїну на день (або 4 чашки по 220 г), це може викликати виведення кальцію з організму, що з часом призводить до ламкості кісток і остеопорозу. Надлишок кофеїну також викликає млявість, безсоння, головні болі та дратівливість.

Холодна кава у пляшці

Багато компаній наповнюють каву у пляшках молоком і цукром, щоб зменшити гіркоту, викликану антиоксидантами. В результаті ви отримуєте напій з 20 грамами доданого цукру, молока та невеликим вмістом кави.

Кава з вершками

Вершки для кави та крем для засмаги мають більше спільного, ніж можна собі уявити. Обидва продукти містять діоксид титану - блокатор ультрафіолетового випромінювання, який також діє як відбілювальний агент. Учені виявили, що ця добавка викликає пошкодження печінки та тканин у мишей, а також може мати наслідки для здоров'я людини. Крім того, у вершки для кави додають трансжири, які часто маскуються під менш відомою назвою: моно- і дигліцериди. Діоксид титану викликає серцево-судинні проблеми, а також погіршує пам'ять у дорослих до 45 років.

Замість магазинних вершків краще додати до ранкової кави звичайне коров’яче молоко.

Лонг-Айленд айсд ті

У цього напою від чаю лише назва. Однак спробуєте прочитати рецепт цього коктейлю і зрозумієте, що це перелік алкогольних напоїв, які є барі: горілка, текіла, ром, тріпл-сек і джин. Все це доповнене содовою (не чаєм).

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень