6 добавок, які допоможуть зробити звичну каву ще смачнішою
Найпопулярніші добавки до кави
Кава сама по собі є дуже смачним і насиченим напоєм.
Однак, якщо до неї додати будь-які цікаві інгредієнти, то її смак може заграти новими й цікавими фарбами. Є шість найпопулярніших добавок, які допоможуть покращити смак кави.
Молоко
Напевно, найбільш популярною добавкою до кави в усьому світі вважається свіже молоко. Молоком часто пом'якшують міцність і надмірну насиченість напою.
Шоколад
Якщо додати до кави тертий шоколад, то її смак матиме особливі нотки. Хтось вважає за краще додавати розтоплений шоколад, в такому разі головне не прогадати з пропорціями, аби не зіпсувати смак кави.
Сироп
Якщо звичний смак кави трохи набрид, то можна додати в нього різні сиропи, смаки яких здатні задовольнити навіть найдосвідченіших гурманів. Тут можна знайти і фруктові, і горіхові смаки, і складніше поєднання добавок.
Спеції
Для отримання насиченого і специфічного смаку, нерідко використовують різні спеції. Найпопулярнішою є кориця. Вона надає напою якийсь особливий пряний аромат. Також можна додавати запашний перець, мускатний горіх — саме ці інгредієнти роблять смак кави багатим і неповторним.
Коньяк
Кава і коньяк дають особливе поєднання насиченості кавових зерен і міцності спиртного напою. Таке поєднання може сподобатися далеко не кожному, але якщо все поєднувати в помірних дозах, то можна отримати дуже цікавий результат.
Ягоди та фрукти
Коли всі перераховані вище добавки вже неодноразово використовувалися, а бажання спробувати чогось новенького не згасло, то саме час додавати до кави ягоди і фрукти.
Спробувати натерти цедру апельсина на кавову пінку. Це надасть її особливої свіжості і екзотичності. Звичайно, така кава є абсолютно не традиційною і багато її не вип'єш, тому такий експеримент потрібно проводити періодично.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ