Кава, якої ви досі не куштували: 5 незвичайних рецептів

Лайм, часник, морська сіль і багато іншого – справжній виклик для кавоманів

Кава – один із найбільш поширених напоїв у світі.

Водночас, існує чимало незвичайних рецептів її приготування. Про п’ять таких розповідає Ukr.Media.

#1. Brown sugar

Це вишуканий, ароматний напій з найтоншою шапочкою коричневого цукру.

Для його приготування треба збити порцію еспресо, невелику кількість жирних вершків і кленового сиропу. Готовий напій посипають тростинним цукром. Він тане, утворюючи на поверхні тонку плівку коричневого кольору.

#2. Кава з морською сіллю

Цей напій для тих, хто полюбляє незвичайне поєднання солодкого і солоного смаку.

В охолоджену каву додають сироп з тростинного і ванільного цукру і підкопченої морської солі. Після змішування цього сиропу з кавою в напій додають ще й ванільне морозиво та газовану воду. Зверху цю «композицію» прикрашають підкопченою морською сіллю.

#3. Кава з лаймом

Цей напій називається Guillermo і може подаватися гарячим або холодним. «Родзинка» напою в тому, що у нього додають свіжу цедру лайма.

Навряд чи у такої кави знайдеться палкий шанувальник. Напій відрізняється екстремальною кількістю лимонної кислоти. Людина відчує незвичайне поєднання гіркого, кислого та солодкого смаків.

#4. Кава з рослинною олією і вершковим маслом

Цей напій часто п'ють в Азії, де є традиція додавати до кави олію (вершкову або рослинну). Однак у компанії Bulletproof Coffee розробили незвичайний рецепт.

У каву додається відразу обидва види олії. Вважається, що такий напій подарує значно більше енергії вранці, замінивши собою сніданок.

#5. Кава з часником і медом

Для такого напою каву обсмажують разом із часником. Далі кавові зерна розмелюють, після чого напій готують традиційним способом - у турці. Після зняття турки з вогню до кави додають чайну ложку меду. Розмішувати його не треба – він розчиниться мас.

Цінителі стверджують, що такий напій володіє вишуканим і ні з чим не порівнюваним смаком. Часником від такої кави точно не пахне.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень