Невдачі під час квашення капусти: 6 помилок, через які страва потім – «не дуже»

Наприклад, йодована сіль - вам не помічник... Як і загалом економія солі під час заквашування капусти

Українці обожнюють квашену капусту, бо в ній безліч вітамінів, вона покращує травлення, позитивно впливає на здоров’я судин, знижує рівень цукру і загалом зміцнює імунітет. А правильно заквашена капуста збереже свої корисні властивості та відмінний смак аж до весни

Щоб страва була дійсною корисною та смачною, потрібно врахувати декілька нюансів її приготування.

  1. Кімнатна температура

Для заквашування капусті вистачає 3-4 дні при температурі +22…+24 °C. А потім її слід прибрати в прохолодне місце, інакше продукт буде зіпсований безповоротно.

  1. Гази

Головна причина, чому квашена капуста гірчить, криється в газах, що утворюються в процесі приготування. Щоб вирішити проблему, капусту потрібно щодня протикати до самого дна шпажкою чи паличкою для суші.

  1. Гніт

Капусту не вдасться заквасити без гніту адже вона повинна бути повністю покрита розсолом для отримання потрібного результату.

  1. Сіль

Смак може помітно змінитися бік, якщо не досипати солі. І явно не в кращу строну… На 1 кг капусти рекомендують використовувати 30 г солі.

  1. Йодована сіль

Поширена помилка. Йодована сіль НЕ ГОДИТЬСЯ для приготування квашеної капусти, хоча деякі господині сподіваються, що так страва стане ще кориснішою.

  1. Пізня капуста

Особливість пізніх сортів капусти у тому, що цукри в них накопичуються довше. Потрібний об’єм з’являється у них приблизно до кінця грудня, тож тільки з цього моменту пізню капусту можна квасити.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень