Треба обривати нижнє листя у капусти чи ні? 5 причин цього не робити

Часті помилки недосвідчених городників

У процесі вирощування білокачанної капусти досвідчені городники дуже часто обривають нижнє листя. Процедуру проводять на початку або ж у середині серпня.

Але далеко не всі знають справжні причини видалення листя. Річ у тому, що це може обернутися проблемами з урожаєм, адже саме нижнє листя виконує важливі функції:

  1. це своєрідні провідники, які доставляють поживні речовини до качана. При зрізанні листя частина живлення припиняється, тому качани рідко досягають великих розмірів.
  2. нижнє листя виконує захисну функцію - воно береже ніжне внутрішнє листя майбутнього качана  від небажаних зовнішніх пошкоджень.
  3. у процесі зрізання листя можна легко пошкодити плодоніжку. Через ці порізи всередину овочевої культури проникають шкідливі бактерії, здатні знищити врожай.

Крім того, капуста належить до категорії вологолюбних культур, тому нижнє листя також захищає її від пересихання. Вода випаровується набагато повільніше, отже, поливати грядку доведеться не так часто.

А ще, якщо капусту атакують гусениці й метелики, то можна вчасно запобігти знищенню врожаю, адже шкідники починають поїдати зелень саме із зовнішніх листів.

Попри це все, не слід відмовлятися від видалення висохлих, гнилих та уражених шкідниками екземплярів нижнього листя. Та навіть у цьому випадку процедуру потрібно проводити максимально акуратно, щоб не пошкодити плодоніжку.

Для видалення найкраще використовувати оброблені ножиці чи невеликий секатор. Тільки у цьому випадку можна отримати чудовий урожай білокачанної капусти.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень