Три реально дешевих та вкрай корисних продукти для організму

Для тих, хто дбає про фігуру й здоров’я

Дієтологи зійшлися на думці, що найбільш корисні продукти для людини необов’язково мають бути екзотичними і дорогими. Поживні речовини можна отримати з найпростіших й зовсім не дорогих продуктів.

ТОП-3 таких продукти за порадами дієтологів

Морська капуста

Це джерело вітамінів, мікроелементів і амінокислот. Відмінний продукт для очищення організму від шлаків. У морській капусті на відміну від звичайної удвічі більше фосфору, в 11 разів більше магнію, в 16 разів більше заліза і в 40 разів більше натрію.

У ній містяться полісахариди, фруктоза, альгінова кислота, йод, вітаміни В1, В2, В12, Д, А, Е, аскорбінова кислота, калій, клітковина, мікро- та макроелементи.

Бобові

Йдеться про квасолю, горох, нут, сочевицю та інші. Бобові містять багато рослинного білка, це майже основа харчування тих, хто не споживає м’яса. Крім того, бобові містять багато клітковини, вітаміни групи В, заліза і мінімальна кількість жирів. Регулярне вживання бобів в їжу дозволяє нормалізувати роботу кишківника, серцево-судинної системи, знизити загальні показники цукру і шкідливого холестерину в крові.

Дієтологи рекомендують для кращого засвоєння бобових замочувати їх на 10-12 годин для виведення фітинової кислоти. Сирою не можна їсти тільки квасолю.

Квашена капуста

Квашена капуста містить велику кількість вітамінів A, B і C, а також пектин, кальцій, калій, магній, цинк. Квашена капуста містить бета-каротин, вітамін U, а також вітаміни групи В. Вони запобігають виникненню багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, включно з виразковою хворобою шлунка та дванадцятипалої кишки.

Вітаміну P у квашеній капусті міститься в кілька разів більше, ніж у свіжій. В 300 г квашеної капусти ми матимемо добову норму вітаміну С, що важливо для підтримання імунітету. Всього 1 столова ложка квашеної капусти має добову норму вітаміну К, який необхідний для нормального згортання крові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень