Неперевірені на туберкульоз: що виявила прокуратура Рівненщини у в'язницях і СІЗО

Серед порушень медичного законодавства

Нині на Рівненщині прокуратура разом із фахівцями охорони здоров’я перевіряє заклади позбавлення волі на якість медичного обслуговування. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненщини:

Перевірки показали, що стан медичного забезпечення в’язнів не відповідає вимогам законодавства, окремі медичні частини не забезпечені необхідним обладнанням, ще низка – потребує фахівців.

До прикладу, в «Городищенській виправній колонії (№ 96)» медична частина не укомплектована лікарями: терапевтом, психіатром, офтальмологом та фельдшером.

Також на момент перевірки виявлено 6 засуджених, що не пройшли торік обов’язковий профілактичний медичний огляд на туберкульоз, що є порушенням вимог Закону України «Про протидію захворювання на туберкульоз».

Завдяки втручанню прокуратури у лютому цього року пройшли флюорообстеження понад 4 сотні засуджених, які утримуються у «Катеринівській виправній колонії (№ 46)».

Перевірка виявила, що адміністрацією цієї колонії вкотре не забезпечується проведення для засуджених регулярних флюорографічних обстежень у зв’язку з відсутністю відповідної медтехніки.

Порушення виявилися в установах виконання покарань, в т.ч. у «Рівненському слідчому ізоляторі», також виявлялися порушення законів.

Йдеться про зберігання ліків з терміном придатності, що закінчився, а також незнезаражування виробів медичного призначення.

Засудженні не проходили перевірки перед роботою у харчоблоках. Автомобілі не забезпечували аптечками.

Всього ж за результатами проведених у квітні 2018 року перевірок органи прокуратури Рівненщини внесли керівникам установ виконання покарань та попереднього ув’язнення 6 вказівок про усунення порушень медичного забезпечення затриманих, ув’язнених та засуджених.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень