Назвали безпечний замінник кави

Всі за і проти

Надмірне вживання кофеїну шкідливе для здоров’я. І чим більше споживачі хочуть зменшити використання кави, тим більше альтернативи з’являється на ринку.

Найчастіше каву замінюють цикорієм. Він нагадує каву.

Що таке цикорій

Напій виробляють з кореня цикорію, який сушать, обсмажують і подрібнюють, як справжню каву. Навколо смаку існує безліч суперечок: хтось стверджує, що його не відрізнити від кави, хтось вважає цей напій досить специфічним і зовсім не «кавовим». Проте кількість корисних речовин в корені цикорію вражає: вітаміни груп А, В і Е, вітамін С, клітковина, магній і інулін. Через це він ідеальний напій для діабетиків. Крім того, він на відміну від кави, яка подразнює слизову шлунку, сприятливо впливає на здоров'я системи травлення.

Корисні властивості цикорію:

  • високий вміст клітковини і мікроелементів забезпечують здорове травлення і нормалізують баланс мікрофлори кишечника;
  • профілактика цукрового діабету ;
  • знижує ризик появи запальних процесів в організмі і зміцнює імунітет.

Чи бадьорить цикорій?

Цикорій кофеїну не містить зовсім, тому бадьорості не надає. Але напій володіє тонізуючим ефектом завдяки високому вмісту вітамінів. Тож більше розслабляє. Якщо пити цикорій щодня протягом місяця, загальна стомлюваність організму знизиться. Але, якщо вам необхідно екстрено підбадьоритися після безсонної ночі, чашка чорної кави буде ефективніша.

Чи можна повністю замінити каву цикорієм

Замінити, скоріше, ні. Рослини і вироблені з них напої занадто різні, щоб оцінювати їх з точки зору взаємозамінності. У кожної є і плюси, і мінуси. Вибір за вами.

Джерело - Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень