«Тут більше перспектив», – голова ОТГ очолив Держгеокадастр Рівненщини

Нову посаду він займає вже тиждень

На фото  Микола Шустов

Конкурс на посаду керівника управління Держгеокадастру Рівненської області Микола Шустов виграв ще наприкінці лютого.

Однак тоді він очолював Олександрійську ОТГ та ще вагався, чи варто переходити на нову посаду. Втім, через 2,5 місяці після перемоги в конкурсі все-таки вирішив очолити Держгеокадастр області. Нову посаду він обіймає вже тиждень.

В інтерв’ю на Суспільному Микола Шустов розповів, що на новій посаді більше перспектив, зокрема реформаторських. Є проблеми з децентралізацією і вони очевидні:

Я раніше думав на рівні області, що можна щось виправити, але коли мене обрали членом правління Всеукраїнської асоціації громад і я був на різних заходах – зрозумів, що позиція неоднозначна. Які там у вас є бюджети – такими і займайтесь.

 

А тут земельна реформа доходить до свого логічного завершення, тому вирішив спробувати, – розповів Микола Шустов.

Нині ексголові Олександрійської ОТГ найскладніше переключитись з посадової особи місцевого самоврядування, оскільки це різні сфери.

За такий недовгий період Олександрійська ОТГ стала мені рідною. До того я був в Заборолі. Багато зроблено, багато є ще що зробити. Але ми коли об’єднувались у 2018 році – думали, що будемо мати кошти та землю, і будемо працювати вже на розвиток громади, а не ходити з протягнутою рукою по владних кабінетах. Але цього не сталось і, я думаю, буде нескоро, – розповів Микола Шустов про роботу на посаді голови Олександрійської ОТГ.

До слова, нині обов’язки голови ОТГ виконує секретар. А нові вибори планують провести восени.

фото ілюстративне

Чи проводитиме новий очільник управління Держгеокадастру кадрові зміни?

Микола Шустов поділився, що підстав для проведення кадрових змін в управлінні наразі немає.

Є дві вакансії заступників. Майже всі керівники структурних підрозділів – це люди, з якими я колись вже працював в управлінні. Але будемо дивитись по роботі, місяць-другий і можна буде робити висновки.

Як на Рівненщині працює земельна реформа щодо інвентаризації земель?

Управлінням вже було багато роботи зроблено. Однак безкоштовно ніхто інвентаризацію проводити не буде, бо це велика робота. Є багато підприємств, – державні та приватні, – але нещодавно тендер на проведення інвентаризації землі в Рівненській області виграла київська фірма.

 

Ми з ними ще не спілкувались, договір не підписували, але вони є. І нам треба проінвентаризувати 33,5 тисячі гектарів землі, які є в області. І, зокрема, те, чим переймається головне управління – це землі сільськогосподарського призначення, це 8,6 тисячі гектарів. Тобто роботи дуже багато і виконати її треба в найкоротший термін.

фото ілюстративне

Що Микола Шустов думає за закон «Про ринок землі»?

Закон про «Про ринок землі», на думку нового керівника управління Держгеокадастру, хороший.  Микола Шустов підкреслив:

Добре, що розмежували питання мораторію: є приватна власність (паї), а є державна і комунальна земля сільськогосподарського призначення.

 

На державну землю можна і далі накладати мораторій, але не можна обмежувати в конституційних правах розпорядження власністю власників земельних паїв. Бо виходить, що людина має землю, але її може лише здавати в оренду за кілька мішків зерна. А це неправильно. Це не значить, що всі побіжать продавати землю, людина може тепер навіть кредит під заставу цієї землі взяти, або житло купити. То тут, однозначно, тільки позитив.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень