Навіщо люди садять огірки серед помідорів: прочитайте це і спробуйте самі

Побачите, наскільки це крутий метод

У всякої роботи на городі є свої правила.

Так, зазвичай досвідчені люди завжди розміщують огірки та помідори окремо. Тим часом досить усього 5 кущиків пухирчастих, що ростуть серед томатів, аби їх плодів вистачило не лише на їжу, а й на заготовки для трьох сімей ????

Сьогодні розповідаємо докладніше про те, навіщо садити огірки між помідорами, і як правильно це робити ????

У чому прикол саджати огірки серед помідорів

Сусідство цих овочів мало того, що не заважає жодному з них, так ще й сприяє кращому росту і розвитку кожної із культур.

Наприклад, розташування томатів у такій близькості захищає огірки від борошнистої роси, кущі залишаються зеленими і дають плоди до заморозків.

Головне — вірно сформувати рослини. Спершу потрібно засліпити листочки, потім вкоротити бічні пагони на 5-6 листків до 20 см і залишити довжиною 30-40 см. Потім слід прищепити верхівки і в міру зростання «ліан» направляти їх по шпагату наверх, перекидаючи рослини на поперечину.

Відмінно плодоносять і томати поруч з пухирчастими. Вони швидко червоніють і навіть при густій посадці сильно не розростаються.

Утім, там, де знаходяться огірки, бажано садити низькорослі помідори.

Ґрунт під такими посадками рихлити не треба – лише мульчувати, і то після поливу. Досить присипати коріння і ґрунт золою, а хорошою мульчею буде спеціально просушена і змішана з перегноєм або дерновою землею трава.

Фітонциди помідорів захищають огірки від інфекцій, а їх крона прикриває від спеки і опіків сонця. Коли парник або теплиця провітрюється, завдяки томатам огірки закриті від протягів.

Ніяких негативних впливів однієї культури на іншу при їх спільному вирощуванні немає. А результат очевидний — і стиглих смачних помідорів, і зелених хрустких огірків виростає чимало.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень