За зупинені на Рівненщині вагони з лісом нардепам можуть виставити неустойку

Учора ввечері на станції Здолбунів депутати Верховної Ради Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук зупинили 47 вагонів із деревиною

Андрій Лозовий тоді у соцмережі Фейсбук написав, що цей ліс-кругляк незаконно везуть з України в Румунію. Нардепи через це навіть підняли на ноги поліцію та міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Втім, виявилося, що зробили це даремно.

Чому - розповідає прес-секретар Львівської залізниці Марта Лешньовська:

На станції Здолбунів зупинили 47 вагонів.

 

З них 46 були відправлені зі станції білоруської залізниці (республіка Білорусь) з призначенням до Румунії, що слідували в режимі транзиту по території України.

 

Згідно з перевізними документами, в них перебував вантаж з найменуванням «балансохвойные лесоматериалы круглые».

 

Із 47 вагонів - один відправлений зі станції Малин Південно-західної залізниці з вантажем «древесина топливная в виде бревен, сучьев».

За словами Марти Лешньовської, з України до Польщі серед цих 47 вагонів їхав тільки один вагон і у ньому була не ділова деревина, яку заборонено вивозити, а паливна.

Окрім цього, відправник лісоматеріалів отримує усі дозвільні документи на вивезення за межі митної території України від українських контролюючих органів до моменту прийняття вагонів для вивезення залізницею. І залізниця не контролює, що саме везуть, якщо це зробили митники.

Прес-секретар також підтвердила, що нардепи незаконно зупинили вагони. І в разі, якщо отримувач лісоматеріалів виставить залізниці претензії, то не виключено, що Львівська залізниця їх переадресує Ігорю Мосійчуку та Андрію Лозовому. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень