Незаконною вирубкою лісів на Рівненщині займатиметься Інтерпол

Зокрема, пов’язано це зі збільшенням кількості випадків незаконної вирубки та вивозу деревини з нашої області

Нині в поліції відкрито 62 кримінальні провадження за фактами незаконної вирубки, оголошено про підозру двом посадовцям в лісовому господарстві. Збільшення кількості таких правопорушень у прокуратурі пов‘язують з тим, що правоохоронцями та контролюючими органами були створені спеціалізовані комісії, що займаються напрямком незаконної вирубки та вивезення.

Як розповідає начальник Державної екологічної інспекції в Рівненській області, найчастіше знищують дерева під виглядом санітарної вирубки лісу. Також часто експортують деревину за підробленими документами.

В рамках наради між представниками прокуратури районів Рівненської області, заступник головного прокурора області Мирослав Пацкал розповів, що вони планують звернутися до міжнародної поліції, втім, просять також і про допомогу з районів:

Скеровані доручення до Інтерполу, ми чекаємо відповіді. Готуються міжнародні правові порушення. Ми надіємося на вашу підтримку. Ми попросили в рамках кримінальних проваджень залучити ваших працівників як експертів.

Також заступник прокурора закликав «свідомих громадян» звертати особливу увагу на будь-які дії щодо вирубки лісів та повідомляти в правоохоронні органи при виникненні підозр на незаконність діяльності у вирубці лісів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень