Вирубка трьох гектарів лісу на Рівненщині шокує людей (ФОТО)

У соцмережі обговорюють вирубку сосен у лісництві села Козлин Рівненського району. Фото у відкритій спільноті РОВНО/РІВНЕ оприлюднила дописувачка Інна Міхель:

Таким діям обурюються люди у коментарях під дописом, утім, рубка законна, кажуть лісівники.

Як вдалося з’ясувати Радіо Трек, це лісництво військового лісокомбінату, а точніше – Костопільський лісгосп державного підприємства «Львівський військовий лісокомбінат». Там зараз проводять суцільну санітарну рубку, під час якої мають вирубати 3 гектари. Від загальної площі – 12 тисяч гектарів - це менше відсотка, розповів нам головний лісничий Роман Чуй:

- Там зараз проходить рубка по сосні, суцільна санітарна рубка. Вік тієї сосни вже десь 120 чи 130 років, тобто, її треба було вже зрізати давним-давно, вона вже перестояна. Там у нас вже була прокуратура, екологія, додержання законодавства - все там є, білет є, все це офіційно, з погодженнями, все як має бути. На цю хвилину ще з екології нам акта не дали, але вже представники були, їздили, дивились, матеріали перевіряли – все там законно. Там площа ділянки 3 гектари – це «крапля в морі».  

У лісництві готові підтвердити законність санітарної рубки, пред’явити усі документи та провести екскурсію для Радіо Трек.

Ми обов’язково приїдемо і переконаємось у цьому особисто.

Разом з тим, Роман Чуй додав, що навесні цю ділянку засадять молодими деревами цієї ж породи. Тож наступного року у лісі з`явиться 21 тисяча молодих саджанців. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень