Дубно вимагає зупинки поїздів

Для цього депутати Дубенської районної ради, що на Рівненщині, направили звернення до керівництва ПАТ "Укрзалізниця"

У зверненні депутати вимагають внести зміни до графіку руху поїздів, які проходять через залізничну станцію «Дубно», передбачивши зупинку на станції поїздів, які на сьогодні проходять станцію без зупинок. При цьому зауважують:

Нині понад десять поїздів проходять станцію Дубно без зупинок, через що жителі району та міста позбавлені можливості дешево та безпечно і у зручний час добратися до Львова, Києва.

Протягом попередніх років, зазначили у зверненні депутати, за попереднього керівництва «Укрзалізниці» було значно скорочено кількість електропоїздів, які проходять через залізничну станцію Дубно як в напрямку Львова, так і в напрямку Здолбунова, цілій низці пасажирських поїздів було скасовано зупинки в Дубно.

На наше переконання, це як суперечить завданням "Укрзалізниці" із забезпечення потреб населення України в перевезеннях, так і зменшує доходи цього державного підприємства. Наприклад, на сьогодні до Києва зі станції Дубно можна доїхати лише трьома поїздами (із незручним часом прибуття в Київ та не завжди доступними для придбання, хоч і відносно дешевими, квитками). Така ситуація призводить до того, що жителі Дубенського району та Дубна змушені добиратись з напівлегальними автобусними перевізниками, проїзд у яких значно дорожчий та не забезпечує належний рівень безпеки.

Депутати зауважують, що, наприклад, поїзд №43 «Прикарпаття» (Івано-Франківськ – Київ), який прибуває у Київ о 8-50, проходить Дубно без зупинок, зупиняючись при цьому в місті Броди на Львівщині. Так само рухається поїзд №99 (Ужгород-Київ), що прибуває в Київ о 7-20. Аналогічно поїзди Інтерсіті №№741 та 742, які зупиняються в містах Коростені і Новоград-Волинський на Житомирщині, не мають зупинки в Дубні. Депутати підкреслюють:

Внаслідок цього для жителів Дубенщини створюються незручності, коли через станцію Дубно проходить ряд поїздів, які не зупиняються в місті. Хоча внаслідок конфігурації колій біля м. Дубна залізний транспорт при проходженні міста знижує швидкість, тому зупинка в м. Дубно не вплине суттєво на зміну графіку руху.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень