Чи законно вирубують Козлинський ліс? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ми дізнавалися безпосередньо на місці події

Сьогодні неподалік Рівного у Козлинському лісі відбувалося протистояння між представниками УНСО та людьми, які здійснюють вирубування сосен. На місце події прибула поліція та представники місцевої влади. Вони кажуть, що під прикриттям санітарної чистки лісу, там зрубують здорові дерева. Коментує представник УНСО з позивним «Душман»:

Чистка санітарної зони - це мають бути спиляні дерева, які мають загрозу для громади, які мають впасти, які вже гнилі. Але виходить так, що вони не ріжуть цей ліс, а ріжуть ліс, який йде на продаж. Експортний ліс, правильний ліс - це треба закривати.

Натомість представники місцевого лісництва кажуть, що вирубка цілком законна. Директор Костопільського лісгоспу Анатолій Шумило пояснює, що чистка стосується усіх дерев - як хворих, так і зі здорових, оскільки на ділянці Козлинського лісу повнота лісу перевищує норму. Тобто, дерева надто рідко стоять одне до одного і відповідно до закону, повинна відбутися суцільна чистка:

Якщо повнота перевищувала 0,25 повнота лісу, йому призначають суцільну рубку. Тому що одиниці дерев немає сенсу лишати.

Тож, з цим інцидентом розбиратимуться правоохоронці. Зараз же на території Костопільського лісгоспу, у Козлині, вирубка лісу тимчасово призупинена до з`ясування обставин.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень