Нардеп Лозовий звинуватив "Укрзалізницю" у кришуванні незаконного вивезення лісу з України

А про прес-секретаря "Львівської залізниці" Марту Лешньовську сказав, що вона "відверто бреше"

Нагадаємо, вчора депутати Верховної Ради Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук на станції "Здолбунів" на Рівненщині зупинили 47 вагонів лісу, який везли за межі України. А сьогодні прес-секретар Львівської залізниці Марта Лешньовська повідомила, що депутатам можуть виставити неустойку за затримку вагонів.   

Нардеп Андрій Лозовий (на фото) на цю відповідь "Львівської залізниці" відреагував на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук так:

"УКЗАЛІЗНИЦЯ" КРИШУЄ НЕЗАКОННЕ ВИВЕЗЕННЯ ЛІСУ З УКРАЇНИ

Прес-секретар "Львівської залізниці" Марта Лешньовська відверто бреше, мовляв, затримані вчора вагони є транзитними з Білорусі. І думаю, це не її самодіяльність, а чітка команда згори. Що вчергове свідчить про корупційну причетність до незаконного вивозу лісу-кругляка з України до Європи у найвищих кабінетах "Укрзалізниці".

Також він додав, що на відео, знятих учора і розміщених на сторінці його колеги по депутатству Ігоря Мосійчука, чітко видно, що

правильно оформлених документів з печатками немає на жоден (!) вагон затриманого лісу. Є "ліві" документи, і то лише на декілька вагонів (з 47!), роздруковані на ходу секретаркою в.о. начальника станції "Здолбунів" Олександра Голіка. Сам Голік ледь не зі слізьми на очах визнав, що наш ліс мав їхати до Австрії, Чехії та Румунії. Все це відбулося у присутності Національної поліції.

Андрій Лозовий зауважив, що вже за цим фактом зареєстровано в Єдиному державному реєстрі кримінальне провадження за статею 198 Кримінального Кодексу України "Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом" (карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

Нардеп припустив, що реакція "Львівської залізниці", вочевидь, має на меті дезорієнтувати суспільство, перешкодити Національній поліції виконувати свої безпосередні обов'язки та відштовхнути народних депутатів і громадських активістів від блокування незаконного вивезення лісу-кругляку з країни, показавши, мовляв, що це нічого не дасть.

І наостранок Андрій Лозовий зауважив: 

Пані Марта - в даному випадку медіа-стрілочник. Бо керівництво "Львівської залізниці" і "Укрзалізниці" в цілому розуміє, що їхній співпраці з лісовою мафією приходить кінець і, ймовірно, доведеться нести відповідальність. Знає кішка, чиє сало з'їла.

Певен, істерика залізничних корупціонерів вчергове підтверджує, що ми все робимо правильно.

До речі, найбільші об'єми українського лісу, який незаконно вивозиться в Європу, ідуть через Польщу, звідки нам привезли чинного керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна. Співпадіння? Не думаю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень