Надзвичайно ніжний вершковий сир «Філадельфія»: простий домашній рецепт

Неперевершений смак гарантовано

Вершкова "Філа" - ідеальний сир для десертів та суші

Почнемо з того, що на основі такого сиру готують десерти, закуски та суші.

Звичайно, «Філадельфію» можна придбати і в магазині. Однак, якщо ви хоч раз спробуєте приготувати домашній варіант цього ніжного вершкового сиру, - про магазинний варіант забудете назавжди.

Усі компоненти, що входять до складу домашнього вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не лише схожістю з оригіналом, але й простотою приготування. «Філадельфії» вистачить і на десерт, і на роли.

Зауважимо, що найкраще такий сир готувати з вечора, так як уже вранці його можна буде споживати.

Інгредієнти:

  • сметана (щонайменше 20% жирності) - 200 г;
  • натуральний йогурт - 500 мл;
  • лимонний сік - 0,5 ч. л;
  • сіль - 1/3 ч. л;
  • відріз марлі;
  • щільна тканина.

Також з "Філадельфією" роблять надзвичайно смачні та ніжні бутерброди. Спробуйте - це реально божественно!

Беремо глибоку миску. Зверху розміщуємо друшляк з дрібним ситом. Застеляємо його дно марлею у три шари. На марлю кладемо шматок щільної тканини - завдяки їй сир згодом отримає гладку структуру.

Виливаємо натуральний йогурт. Тоді додаємо сметану і добре перемішуємо, аби не лишилося жодної грудочки. Найкраще для цього скористатися віночком або міксером.

Додаємо сіль і вливаємо лимонний сік. Перемішуємо.

Після цього підгинаємо краї тканини у друшляк так, аби вони покривали молочну суміш повністю. Зверху накриваємо блюдцем і встановлюємо гніт (можна скористатися будь-якою важкою тарою, до прикладу, пів літровою банкою з водою).

Процес приготування сиру «Філадельфія» розпочався.

Візуально це стає помітно у сироватці, яка починає стікати на дно миски. Відправляємо всю «конструкцію» у холодильник не менш як на 12 годин.

Готово!

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень