

Він підкорить любителів заварного тіста
Польський торт «Карпатка» — це десерт із заварного тіста і масляного крему всередині. Під час запікання верхній шар тіста грудкується і посипається пудрою, нагадуючи засніжені вершини Карпат. По суті торт складається всього з двох коржів і крему посередині, ніби гігантський еклер. Любителям еклерів і профітролів точно сподобається оригінальний рецепт.
Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. Також підготуйте круглу форму для випічки діаметром 22 см із пекарським папером усередині, або деко з пергаментом.
Для приготування тіста з'єднайте в каструлі молоко, воду, розм'якшене до кімнатної температури масло, а також цукор і дрібку солі. Доведіть суміш до кипіння і при постійному помішуванні всипте борошно. Варіть тісто 3-4 хвилини, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло. Вимкніть вогонь, коли тісто стане гладким і однорідним, перестане липнути до стінок каструлі.
Злегка остудіть заварне тісто і по одному вмішайте яйця, ретельно розмішуючи вінчиком. Половину готового тіста викладіть у форму і випікайте 30-35 хвилин при 180°. Під час приготування не відкривайте дверцята. Таким же чином запечіть другу половину тіста. Якщо є дві форми для випічки, то їх можна випекти одночасно.
Також тісто можна випекти за раз на деку з пергаментом і потім розрізати на дві половини. У такому разі торт буде прямокутним за формою.
Для приготування крему заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. Яйця збийте з цукром, крохмалем і ваніліном до однорідної маси. Молоко закип'ятіть і за постійного помішування влийте в яєчну суміш. Поверніть крем на плиту і варіть 4 хвилини за постійного помішування. Вимкніть вогонь, помішуйте ще хвилину і накрийте ємність плівкою. Залиште до повного охолодження.
Остиглий крем змішайте з м'яким маслом і збийте в пишну однорідну масу за допомогою блендера. Викладіть на один корж заварного тіста, розрівняйте і накрийте зверху другим.
Готовий торт «Карпатка» поставте в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипте цукровою пудрою. Також до цього десерту добре підходить крем Пломбір на сметані. Він додасть торту приємної кислинки.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ
Знайдуть усіх, хто хоч раз «засвітився»: Відомо, які дані призовників внесли в електронний реєстр
Поставили крапку: Нацбанк зробив заяву щодо обміну старих доларів і пояснив, які купюри не прийматимуть
Посадіть вздовж паркану цей 1 чарівний багаторічник – кліщі оминають ділянку десятою дорогою
Три квітки, які захищають дім від магів та чаклунів: народні прикмети
ЇЇ не впізнати: як за 20 років змінилася «найкрасивіша дівчинка» Тілан Блондо (ФОТО)
Здобне «віденське тісто»: Пиріжки з яблуками просто танутимуть у роті
Копійчаний лайфхак для свіжості в холодильнику: 4-5 таблеток і жодного смороду
Намазка 90-х років, яка завжди була на столі: Забутий рецепт закуски
Коли йду з дому, залишаю на кухні вологу ганчірку: подруга працювала покоївкою і розповіла хитрий трюк
Огірки по-фінськи: рецепт закрутки на зиму від Клопотенка
У Рівному поблизу мікрорайону Південного, знайшли автомобільний номер ВК 4722 ІО Власник може звертатися за номером: +380972381545
Знайдено посвідчення УБД видане Волошину Олегу Леонідовичу, забрати можна в КЕЧ м. Рівне. Контактний номер: +380972315064
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774