На сайті Рівнеради з’явилася петиція Шакирзяна щодо дитсадків

Адже маленькі рівняни мають право на гарантовану Конституцією дошкільну освіту

Сьогодні на сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти у місті.

Автор звернення – голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян – вимагає від міської влади активних дій, адже запровадивши жорсткі обмеження ще 4 місяці тому, ні працюючим батькам маленьких рівнян, ні самим дітям не дали жодної альтернативи:

Рівняни занепокоєні бездіяльністю влади у питанні забезпечення належних умов діяльності закладів дошкільної освіти у Рівному в умовах епідемії COVID-19. Впродовж чотирьох останніх місяців Рівне перебуває в умовах жорстких карантинних обмежень. Дошкільні навчальні заклади закриті, а діти постійно перебувають з батьками на роботі, у громадських місцях, на дитячих майданчиках, в торгово-розважальних центрах, у громадському транспорті, в парках і скверах, додатково наражаючись на небезпеку.

 

Внаслідок такої ситуації діти не отримують гарантованої Конституцією України дошкільної освіти. А значна частина працюючих жителів громади стоять перед вибором – або звільнятись з роботи, або доглядати дітей.

З проханням про допомогу до ГО «Рівне Разом» щоденно звертаються батьки дитсадківців, які не отримують жодних конкретних відповідей від чиновників, наголошує Віктор Шакирзян.

Голова ГО "Рівне Разом" Віктор ШАКИРЗЯН

Водночас, в інших містах України, попри карантин, працюють і чергові садочки, і чергові групи, зауважує автор петиції:

Місцеві можновладці посилаються на Уряд, який не запровадив на Рівненщині режим адаптивного карантину. А Уряд, у свою чергу, апелює до рішень обласної комісії з ТЕБ та НС і місцевих органів влади. Що ж робити в такій ситуації простим рівнянам - не знає ніхто.

 

Влада самоусунулась від вирішення проблем громади!

 

Ми переконані, що представники влади, в такий відповідальний для всієї країни час, не мають права залишатися осторонь від реальних проблем людей. Ми вимагаємо чіткого плану дій для поступового виходу з цієї критичної ситуації. Сьогодні такого плану не має, ні у центральної влади, ні на рівні регіону, ні, тим більше, в міській раді.

Громадська організація «Рівне Разом» закликає всіх небайдужих рівнян підтримати ініціативу та змусити владу негайно прийняти відповідні рішення. Насамперед - виробити алгоритм виходу з цієї ситуації у літній період, адже восени до рівня захворюваності на COVID-19 додадуться ще й сезонні захворювання.

Від міської влади вимагають:

  • створення спеціальної робочої групи, яка напрацює особливі протиепідемічні заходи у дитсадках міста для роботи в умовах карантину;
  • невідкладного звернення до Міносвіти з вимогою розробити відповідний механізм для роботи навчальних закладів в умовах збереження карантину;
  • забезпечення усіх ДНЗ міста засобами індивідуального захисту та деззасобами та забезпечення контролю за дотриманням усіх визначених протиепідемічних заходів під час роботи дитсадків.

 

За неповний день петиція уже набрала близько пів сотні підписів. Однак для розгляду її міським головою потрібно 300 голосів. Долучитися до голосування і підтримати вимогу ГО «Рівне Разом» та Віктора Шакирзяна можна за цим посиланням.

Нагадаємо, що питання відновлення роботи дитсадків уже вивчають. Остаточне рішення з цього приводу прийматиме міська комісія з ТЕБ та НС уже наступного тижня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень