На Рівненщину досі не доставили «пакунки малюка»

А мали б – ще до початку осені

«Пакунки малюка» (одноразову натуральну допомогу від держави) ще не привезли на Рівненщину.

Згідно з наказом Кабміну, породіллі  повинні отримувати їх у пологових будинках  ще з 1 вересня. Чому ж матері немовлят досі не забезпечені бейбі-боксами, пояснює завідувачка сектору у справах сімейної політики Департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Тетяна Кульчицька:

Є технічні затримки. За інформацією Міністерства, товари ще проходять сертифікацію. Ми очікуємо, що на цьому-наступному тижні вони уже будуть в нас. Мінсоцполітики внесло до постанови Кабміну зміни і тепер жінки, які народили дітей і виписуються з 1 вересня, можуть отримати цю допомогу протягом 30 днів. Тому у нас ще є трохи часу і ми надіємось, що вкладемось у цей графік.

За її словами, аби отримати «пакунок малюка», нині породіллі пишуть спеціальні заяви у пологових будинках. Коли бейбі-бокси надійдуть – матері новонароджених зможуть забрати їх в управлінні соцзахисту за місцем проживання.

До слова, напередодні йшлося про терміни доставки наборів не пізніше 30 серпня.

Нагадаємо, на Рівненщину повинні завезти понад 5,5 тис. бейбі-боксів до яких увійдуть 25 найбільш необхідних для новонародженого речей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень