На Рівненщині не вистачає місць у дошкільних навчальних закладах

Народжуваність у нашій області є однією з найвищих в Україні, - лише у 2014 році народилося понад 17 тис. дітей, яких через два роки необхідно забезпечити місцями у дошкільних закладах

Через складну фінансову ситуацію у державі, і в області зокрема, знизилися темпи розширення мережі закладів. Всупереч тому, минулого року створено понад 670 додаткових місць, природній приріст населення майже в 2,5 рази більший. Про це повідомив начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський під час щорічної обласної серпневої педагогічної конференції. З його слів, вирішенням цієї ситуації може стати створення ДНЗ різних форм власності:

 

 

Збільшення кількості дітей в області не дозволяє суттєво покращити стан справ із зарахуванням дітей до дошкільних установ. В 2014 році загалом створено додатково 672 місця, в той час, як кількість дітей, що народжуються, складає 1700. Таким чином, у нас прогнозовано буде зменшуватись відсоток охоплення дітей дошкільною освітою, якщо ми будемо менше, ніж 1700 місць створювати у дошкіллі. Загалом, у дошкільних закладах освіти області дошкільною освітою охоплено понад 40 тисяч дітей.

Також станом на 20 серпня до дошкільних навчальних закладів області зараховано 143 дитини вимушених переселенців із зони АТО. Тим часом 810 дітей з особливими потребами виховується у дошкільних навчальних закладах. За словами Григорія Таргонського, вони забезпечені належними умовами для їх навчання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень