Рибалка у Рівному виявив бойову гранату

Незважаючи на те, що бойовий припас радянського виробництва пролежав в Усті понад 70 років, все ж становив загрозу для рівнян

Гранату дистанційної дії Ф-1 виявив житель Рівного під час риболовлі в Усті. Незважаючи на те, що бойовий припас радянського виробництва пролежав у водоймі понад 70 років, він все ж становив загрозу для рівнян, каже інспектор сектору звязків з громадськістю ГУ ДСНС України в Рівненській області Дмитро Мельник:

 

Граната була радянського виробництва і не зважаючи на те, що пролежала під водою понад 70 років, становила реальну небезпеку для громадян, адже перебувала у бойовому стані. Зважаючи на спекотну погоду, рівень води в річці знизився, таким чином вибухонебезпечний предмет опинився на суходолі. Також сапери детально обстежили ще 30 м.кв. берега на наявність інших боєприпасів. На щастя, їх виявлено не було.

З початку року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення по території області було здійснено 72 бойових виїзди та знешкоджено 498 вибухонебезпечних предметів. Тому надзвичайники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки у поводженні з небезпечними знахідками у випадку їх виявлення.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад сільську раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101». 

При виявленні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх, що на перший погляд шматком простого заіржавілого металу насправді може втявитися вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень