На Басівкутському пляжі у Рівному виявили паразитів

Така ж ситуація у Сарнах

Сьогодні Рівненський обласний лабораторний центр оприлюднив підсумки моніторингу місць купання населення у 2019-му році.

Протягом купального сезону фахівці лабцентру моніторили понад три десятки місць масового відпочинку населення. Це 15 санкціонованих пляжів області та 16 таких, що вважаються стихійними.

З початку купального сезону в усіх місцях проводили лабораторні дослідження. Спеціалісти провели понад 850 досліджень за санітарно-хімічними показниками води. Понад пів сотні проб не відповідали гігієнічним нормативам.

Основна невідповідність реєструвалась на пляжах Володимирецького, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського та Костопільського районів, а також у Рівному.

Це, насамперед, висока каламутність води, невідповідність БПК (біохімічних потреб кисню – показник, який використовується для оцінки ступеня забруднення води органічними сполуками – ред.) та водневого показника.

За мікробіологічними показниками виконали майже 400 досліджень, при цьому, відхилення від санітарних норм виявили у 20-ти пробах.

Нестандартні проби спостерігались у зразках, які відбирали у Басівкутському водосховищі та з місць масового відпочинку міст Дубно, Сарни, Вараш, Радивилів, Корець, Здолбунів, смт Березне, Зарічне, Гоща та села Воронки Володимирецького району.

 

Тим часом яйця гельмінтів виявили у пробі води з сарненського громадського пляжу та у ґрунті пляжу озера Басів Кут, що у Рівному.

Не зареєстрували відхилень у пробах води поверхневих водойм та ґрунту пляжів у Дубровиці (р.Горинь), селі Товпижин (БВ «Мотор»), Хрінниках Демидівського району (дитячий санаторій «Хрінники», ОК «Чайка») та селі Б. Воля Володимирецького району (РОК «Біле озеро»).

В обласному лабораторному центрі зауважили, що органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також балансоутримувачів уже поінформували щодо незадовільних результатів лабораторних досліджень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень