Чим отруїлися росіяни на Рівненщині – не встановили

У лабцентрі повідомили результати дослідження

Інцидент трапився ще наприкінці липня. Троє дітей, які приїхали з Московської області до родичів у Квасилів, опинилися у лікарні.

Малечу пригостили стравами, які напередодні придбали в одному з супермаркетів Рівного. Практично відразу їм стало зле, тож їх госпіталізували до інфекційного відділення міської лікарні. Дітей пролікували і за кілька днів відпустили додому, втім фахівцям не вдалося виділити збудника, який спровокував харчову токсикоінфекцію, каже лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Світлана Зяткевич:

В них там нічого не виділено – ніякого збудника. Збудник цей продукує токсин і саме цим токсином отруюються. А самого збудника вже може й не бути.  

 

В них було таке клінічне протікання - харчова токсикоінфекція, тобто вони поїли і відразу їм погано стало. Це говорить про те, що там дійсно був якийсь токсин.

Епідеміолог зазначає, що збудником міг стати стафілокок, сальмонела чи якийсь вірус. Втім із впевненістю сказати, що саме спровокувало захворювання – неможливо.

Між тим, фахівці вже перевірили торговий заклад у якому родичі хворих купували готові страви. Тоді в супермаркеті виявили низку порушень, а власникам винесли приписи на їх усунення. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень