На Рівненщині батьки перекриють міжнародну трасу

Бо діти змушені вчитися у приміщенні колгоспної контори

Фото ілюстративне

У селі Балаховичі, що у Вараському районі батьки школярів готуються до протесту. Біля села Полиці вони перекриватимуть трасу «Київ-Ковель-Ягодин».

Так, у селі Балаховичі ще у 2019 році розпочали ремонт місцевої школи, однак, його так і не завершили. 

Перекривали дах школи. І під час цього ремонту зруйнувалась школа. Вона стала непридатною для навчання, - говорить Олександр Денисюк. 

 

Кошти виділяються, але на рахунки вони нам не приходять. Це вже останній захід. У нас лопнуло терпіння, - додає чоловік. 

За його словами, про мітинг усі служби попереджені. Його планують провести у селі Полиці, у суботу, 26 лютого, з 13-ої до 16-ої години. 

Чоловік розповідає, що нині діти змушені вчитися у приміщенні колгоспної контори, а улітку переходять у дитячий садочок та навчаються у другу зміну. Попри те, що це взагалі не пристосовані до навчання приміщення. 

Згідно з кошторисом, вартість ремонту школи складала 3,15 млн, Проте освоєно було лише близько мільйона, за словами батьків, нині для завершення ремонту потрібно понад 3 мільйона гривень. 

- Вони робили навіть гірше. Адже діти там навчалися. Але вирішили перекрити.

 

Взялися перекривати, і зробили зі школи руїну. Навіть соромно туди зайти, не те, щоб там когось навчати, - говорить батько школярів. 

 

Звернення до місцевої, обласної влади та нардепів, за словами батьків, також не допомогли, то ж змушені вдатись до таких кроків. 

Тим часом як зазначили у Рівненській ОДА, школа у Балаховичах увійшла до переліку об'єктів на фінансування з держбюджету у 2021 році. Однак, відповідні кошти не були розподілені через не внесені зміни до законодавства. Наразі в обласній адміністрації радять Полицькій сільраді звертатись до нардепів щодо можливості виділення відповідної субвенції з держбюджету.

Джерело: Рівне Медіа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень