Новорічний ранок у дитячому садку: поради батькам, як підготувати малюка

Подія радісна, але не всім дітям її легко перенести

У дитячих садках пора святкових ранків. До заходів малеча готується близько місяця, вчать вірші, танці, театральні сценки. А батьки своєю чергою бігають містом у пошуку найкращих костюмів. Однак, коли здавалось би все прекрасно, малеча може почати стресувати і навіть відмовитися виходити на сцену.

Що треба знати батькам для підготовки до новорічного ранку

Перш за все батьки повинні заздалегідь все підготувати. Мати костюм для малечі і прийти вчасно, адже, коли всі діти вже переодягнені, а ваше чадо одне сидить у буденному одязі, це сумно. Ще гірше, коли ви не можете бути присутніми на святі. У такий момент дітям потрібна підтримка, тож зробіть все, аби ваша дитина могла бачити вас у залі серед багатьох незнайомих гостей.

Не забувайте про коронавірус

Оскільки зараз карантин, перед святом важливо уточнити правила перебування на заході. Зокрема, чи необхідно мати мамам і татам сертифікати про вакцинацію, тестування чи про перенесений COVID. Не забувайте про захисні маски.

Збереження спогадів

Діти дуже люблять дивитися на себе збоку. Тож не забудьте про відеокамери чи фотоапарати, аби все зафільмувати. Якщо фото і відео будуть на телефоні, то перед заходом слід зарядити його, аби у відповідальний момент не виник неприємний сюрприз.

Правильно налаштуйте дитину

Перед святом поговоріть з дитиною про те, що там має відбуватися. Розкажіть, ким були на святі колись ви, які емоції були у вас. Важливо підбадьорити малюка, адже для нього цей день дуже важливий та бентежний.

Допоможіть дитині з підготовкою

Якщо дитина не буде танцювати чи брати участь у театральній постановці, то вона точно має розповісти віршик. Допоможіть дитині вивчити кілька рядків, аби вона сама пишалася собою. Вірш має бути добре вивченим, щоб не було страху забути слова.

Сюрприз

Якщо ваша малеча дуже переживає, підготуйте для неї подарунок. І скажіть, що після свята її чекає приз. Тоді наступні заходи дитина чекатиме з нетерпінням.

Поради фахівчині, щоб розвивати у дитини навички виступати публічно:

  • заохочувати прагнення дитини розказувати вірші,
  • не змушувати дитину виступати, якщо вона цього не хоче;
  • записувати виступ на відео та переглядати разом з малюком;
  • переглядати виступи інших дітей з різних вікових груп.

Дітям, які не впевнені у собі, важко виступати перед аудиторією, каже психологиня. Саме тому важливо допомогти малюкові впоратися з цим:

- Дитину слід мотивувати, розвивати її слабкі сторони. Потрібно уникати надмірних обмежень і тиску, натомість слід дозволяти дітям експериментувати.

 

Окрім того, не можна порівнювати свого сина чи доньку з іншими.

 

Важливо вірити у них і в усьому підтримувати, аби будувати дружні та відкриті стосунки, - розповіла Наталія Капнік.

Джерело — ТСН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень