На ХАЕС оновлено повномасштабний тренажер

Наразі обладнання перебуває у дослідній експлуатації

На Хмельницькій АЕС завершено модернізацію повномасштабного тренажера блочного щита управління. Наразі проходить етап дослідної експлуатації, так би мовити, «гарантійний рік», протягом якого усуватимуть дрібні зауваження.

Відповідність повномасштабного тренажера енергоблоку-прототипу – необхідна умова якісної підготовки персоналу. Оновлення тренажера передбачено програмою продовження терміну експлуатації першого енергоблока.

Зокрема, впровадження сучасних програмно-технічних комплексів, систем управління та заміну окремих фрагментів, які відбулися на діючому енергоблоці, здійснено і на повномасштабному тренажері.

Роботи провели представники американської компанії-розробника GSE Perfomance Solutions Inc за участі інструкторів групи тренажерної підготовки, що мають досвід роботи на діючому енергоблоці. Залучалися до модернізаційних робіт на тренажері й працівники відділу ядерної безпеки, цеху теплової автоматики та вимірювань, реакторного та турбінного цехів ХАЕС. Представники підрозділів надавали детальну інформацію щодо обладнання, яке замінили на діючому енергоблоці, для приведення тренажера у відповідність до щита управління першого енергоблока.

За словами заступника генерального директора з персоналу ХАЕС Богдана Шмигельського, оновлено не лише програмне забезпечення, технічні засоби, але і системи відео- та аудіозв’язку із кризовими центрами.

Попри тривалий модернізаційний процес, ми не зупиняли підтримку кваліфікації персоналу, користуючись попередньою моделлю тренажера.

 

Відповідне рішення було погоджене з Державною інспекцією ядерного регулювання України, що давало нам повне право на такі навчання, - зауважив. Богдан Шмигельський.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень