Можна усміхатися і фотографуватися у головних уборах: нові вимоги до фото на паспорт (ПРИКЛАДИ)

Наказ Міністерства внутрішніх справ

В Україні затвердили нові вимоги до фотозображень при оформленні біометричних документів – ID-картки та закордонного паспорта.

Відповідно до наказу МВС, який уже набув чинності, в окремих випадках при оформлені чи обміні біометричних документів до управлінь ДМС чи ЦНАПів можна подавати готове фото, а не фотографуватися в установі, інформує пресслужба управління міграційної служби у Рівненській області.

Це стосується дітей до 12 років та осіб, що не можуть пересуватися самостійно.

 

У такому разі давність фото не має перевищувати шести місяців до дати подання фотографії на документи.

 

ВАЖЛИВО: не допускаються ретуш, редагування, коригування, попередня обробка фотозображення.

Відповідно до змін, особам, які у зв`язку зі станом здоров`я не можуть пересуватися самостійно (що підтверджується медичним висновком і довідкою відповідного закладу охорони здоров`я), допускається фотографування у положенні лежачи або у спеціальному сидінні з відповідним фоном над головою (білим, не строкатим).

Фотографуючись дивіться прямо, очі – відкриті, вираз обличчя – нейтральний, рот – закритий, голова та шия – без повороту та нахилу.

 

Допустимий макіяж обличчя світлих, неяскравих відтінків.

 

Але фотографування дітей віком до 3-х років допускається без нейтрального виразу обличчя, тобто, вони можуть усміхатися. А ще діток можна фотографувати лежачи або в дитячому чи спеціальному сидінні.

 

Не можна фотографуватися з нанесеними на обличчя тимчасовими малюнками (крім татуажу/татуювання) або наліпками.

Також не допускається фотографуватися у контактних лінзах з оптичними ефектами, що змінюють колір райдужної оболонки ока та/або форму зіниць.

Допустимо фотографуватися в окулярах, якщо людина носить їх постійно у повсякденному житті. Те ж саме стосується прикрас на обличчі та сережок.

Ще нові норми дозволяють фотографуватися у головних уборах, накидках та інших аксесуарах, якщо особа носить їх у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання, а також - зі штучними предметами та матеріалами (на голові, шиї, надпліччі, плечах, тулубі) згідно з медичними показаннями, що підтверджено медичним висновком (довідкою) відповідного закладу охорони здоров'я.

Питання фотографування на документи, які посвідчують особу, уже тривалий час турбує людей, що мають різну конфесійну належність, кажуть у ДМС. Тож положення нового наказу детально обговорили під час зустрічі з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

Докладно ознайомитися з нововведеннями можна на сайті ДМС.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень