Черг на виготовлення закордонних паспортів нарешті немає

Документи видають у встановлені законодавством терміни

Про це днями оголосив Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

Це підтвердила і керівник рівненського ЦНАПу Юлія Шигорева. Каже, документи на виготовлення внутрішнього паспорта можна подавати хоч сьогодні, закордонного - наприкінці серпня:

- Дійсно, черга на персоналізацію закордонних паспортів, тобто, на їх виготовлення на Поліграфкомбінаті «Україна» - ліквідована. Наші клієнти документи отримують вчасно.

 

Ажіотаж потихеньку спадає, ми відчуваємо таку тенденцію. Можливо, це пов’язано з тим, що літо закінчується, сезон літніх відпусток.

 

Документи на виготовлення паспорта громадянина України можна подати вже сьогодні, а на закордонний паспорт попередня реєстрація відкрита на 30 серпня.  

Ліквідувати черги вдалося завдяки додатковому обладнанню, яке встановили на Поліграфкомбінаті «Україна», пояснює головний спеціаліст зі зв‘язків з громадськістю та ЗМІ обласного управління ДМС Валентина Іванюк: 

- На Поліграфкомбінаті «Україна» у січні запровадили додаткову лінію персоналізації документів, що дозволило у понад двічі збільшити кількість закордонних паспортів, які підприємство персоналізує щодоби.

 

Документи видають у встановлені законодавством терміни – протягом 7 та 20 робочих днів, залежно від суми оплаченого адміністративного збору.  

Додаткове обладання дозволить оформлювати щодня понад 20 тисяч закордонних паспортів та понад 5 тисяч ID-карток.

Загалом, із січня 2015 року, українці оформили близько 9,5 млн закордонних біометричних паспортів.

Протягом останніх 2 років у всіх областях України суттєво збільшили потужності з оформлення паспортів: у підрозділах міграційної служби кількість робочих станцій для оформлення біометричних документів збільшили у понад тричі, крім того - прийом заяв громадян на оформлення ID-карток та закордонних паспортів розпочали понад 80 центрів надання адміністративних послуг.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень