Можете сміливо їх вживати: 6 українських слів, які помилково вважаються суржиком

Перелік

Не всі слова, які схожі у вимові на російські є суржиком. Деякі з них - спадок із праслов'янської мови. Щоб перевірити себе, варто визначити, чи в інших слов'янських мовах є слова з цим коренем, або чи в українській є сталі вирази з цим словом.

Скала

Це слово походить від праслов'янського «skala» й первинно означало «щось відколоте», «щось розколоте».

Клоччя

Походить від праслов'янського klъkъ «клоччя, найпростіше прядиво», пов'язано з kolti «колоти». В інших слов'янських мовах також є слова із цим коренем.

Жар

Походить від праслов'янського žаrъ, це слово пов'язане з gorěti «горіти». У польській словенській та словацькій також є це слово.

Зола

Це слово походить від праслов'янського zola та пов'язано із zolto «золота», «zelenъ »зелений«. В українській мові навіть є сталий вираз »золити голову".

Кусок

Походить від праслов'янської kоsati, пов'язане з kosъ «кусок». В інших мовах також є слова із цим коренем, а в українській навіть сталий вираз «ласий кусок».

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень