Мобілізація в Україні: кого відправляють на перенавчання у першу чергу

Вони дуже потрібні для нашої перемоги

Мобілізацію та військовий стан в Україні продовжили до 18 серпня. Усі військовозобов’язані чоловіки можуть бути мобілізовані, але перед цим потрібно пройти військово-лікувальну комісію. Після неї військових відправляють на перенавчання.

Мобілізувати наразі можуть такі категорії чоловіків:

  • придатні та обмежено придатні за станом здоров'я під час воєнного стану віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби;
  • придатні та обмежено придатні за станом здоров'я під час воєнного стану з досвідом військової служби у віку від 18 до 60 років;
  • зняті та виключені з військового обліку чоловіки у віці від 18 до 60 років (власники «білого квитка»), визнані придатними або обмежено придатними за станом здоров'я під час воєнного стану рішенням ВВК, які не чинили тяжкий злочин.

Перед тим, як вирушити на службу, всі військовозобов'язані повинні пройти ВЛК. З 1 червня комісія проходить за новою схемою. Обійти лікарів можна як у поліклініці, так і у навчальному центрі при військкоматі, пише biz.today.

Усі діагнози призовників мають бути підтверджені, і, якщо належить, то їм видадуть відстрочку від мобілізації.

Проте зараз контроль за постановкою діагнозів посилився, тому деяких призовників перевірятимуть на ВЛК двічі.

Наразі мобілізують фахівців, необхідних на фронті, і насамперед чоловіків, які добре володіють іноземними мовами. Україна отримує багато зброї від західних партнерів, і є необхідність спільно із закордонними інструкторами навчати майбутніх бійців. Без знання мови навчання пройти не вдасться.

Тож тих, хто знає іноземну, в першу чергу відправляють на перенавчання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень