Валерій Залужний в молодості і зараз: як змінився головнокомандувач ЗСУ (ФОТО)

Він – символ сили та винахідливості ЗСУ

Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного знають не лише усі дорослі українці, а й малеча. Адже він один із найвідоміших українських військових. Його часто називають «залізним генералом».

Пропонуємо вам ознайомитися з життям Валерія Залужного, дізнатися, де він народився, де вчився, яка у нього родина і як йому вдалося побудувати таку кар’єру.

Дитинство, юність та освіта

Валерій Залужний народився 8 липня 1973 року на Житомирщині у місті Звягель, яке раніше називалося Новоград-Волинський. Стати військовим він мріяв з дитинства.

Після школи він навчався у машинобудівному технікумі у рідному місті, у 1997 році вступив до Одеського інституту Сухопутних військ. Це і стало початком реалізації його мрії.

Ще через 10 років Валерій Залужний закінчив Національну академію оборони України 2007 року, пізніше – Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, а три роки тому закінчив магістеріум Острозької академії. З усіх цих вишів Валерій Залужний випускався з відзнаками.

Кар'єра військового

Паралельно з навчанням Валерій Залужний будував успішну кар'єру військового. Він піднявся по службі від командира взводу до командира батальйону.

2007 року військовий отримав посаду першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади в Яворові, а через два роки Залужний став командиром 51-ї окремої механізованої бригади.

2014 року військовий був заступником командира сектора «С», що формувався в Донецькій області. 2017 року Залужного призначили першим заступником командувача військ Оперативного командування «Захід», а 2018-го – першим заступником командувача Об'єднаних сил.

Головнокомандувачем Збройних сил України Валерій Залужний став 2021 року за указом президента Володимира Зеленського.

Особисте життя Валерія Залужного

Головнокомандувач ЗСУ щасливо одружений з пані Оленою вже 20 років. Вона – працівниця банку. Пара має двох доньок.

Старша донька вже працює військовослужбовицею. Молодша навчається в медичному інституті.

Валерій Залужний під час повномасштабної війни

Під час повномасштабного російського вторгнення Валерій Залужний проявив ефективність в командуванні ЗСУ. Його дії детально аналізують світові та українські військові експерти. Він увійшов до списку найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Українці теж позитивно оцінюють Валерія Залужного. Так, 2022 року соціологічна група «Рейтинг» провела опитування серед українців, за результатами якого Головнокомандувач ЗСУ посів десяте місце «Народного ТОПу».

Також Валерію Залужному присвятили пісні, зокрема музикант Oisho BTZ – «Залужний мутить двіж», а гурт «Енджі Крейда» – «Залужний».

Народна творчість проявляється і в мемах.

 

Так, Валерій Залужний неодноразово ставав героєм жартів, як він виганяє окупантів з українських земель.

Джерело: ТСН

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень