Загинув за кілька днів до весілля: Рівне прощатиметься з бійцем, якого вважали зниклим безвісти

Його вважали зниклим безвісти

У п’ятницю Рівне проведе в останню путь 43-річного Олексія Романчука. Його з грудня 2022 року вважали зниклим безвісти. Тіло Олексія повернули в Україну під час обміну 30 січня 2023 року.

Минулого тижня рідних повідомили про збіг ДНК.

Олексій Романчук народився у Якутії в місті Нерюнгрі, де працювали тоді його батьки. Уже вищу освіту Олексій здобував у Рівному.

Льоша, хоч і народився у росії, завжди вважав Україну своєю Батьківщиною. Від 2014 року, коли почалися перші прояви російського вторгнення, був готовий стати на захист країни. У 2015 році навіть пішов у військкомат, аби записатися добровольцем, хоч мав поганий зір. Проте тоді отримав відмову: чекайте, коли буде потреба — зателефонуємо. І зателефонували вже у березні 2022... - розповідає кохана Героя Оксана.

Після навчань на Львівщині Олексій Романчук поїхав на Черкащину. А звідти — на Миколаївщину, Херсонщину. Рідних Олексій завжди оберігав, батьки до останнього не знали, що син знаходиться у зоні активних бойових дій.

Олексій та Оксана 9 грудня 2022 року повинні були стати офіційним подружжям. 1 грудня Олексій написав та передав командиру заяву на одруження. І пішов на завдання. 3 грудня зв’язок із його підрозділом був втрачений.

Рідні не втрачали надії до останнього. Та минулого тижня сім’ю повідомили про попередній збіг ДНК в одному з тіл, які ворог повернув в Україну.

Прощання з Героєм відбудеться у п’ятницю, 2 червня, о 10:00 на майдані Незалежності. Олексія Романчука поховають на кладовищі «Нове».

В Олексія залишилися батьки, двоє синів 13 та 19 років, та кохана.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень