«Нова хитрість ТЦК»: що робити, якщо ви отримали повістку через СМС?

Пояснення юриста

Багатьом чоловікам почали приходити повістки не лише до поштової скриньки, а й у СМС-повідомленнях.

Адвокат Роман Сімутін у своєму Telegram-каналі, розповідає, що робити у такому випадку. 

Правозахисник повідомив, що він нещодавно подав позов про скасовування штрафу за неявку по повістці. Після цього його клієнту надійшло повідомлення з'явитися в ТЦК через СМС-повідомлення.

- Долучив договір, суд призначив дату, але відповідачі в особі ТЦК попросили суд перенести засідання – буває, це нормальна практика. Однак наступного дня на телефон, вказаний у графі мого клієнта у договорі, приходить СМС:

 

«У зв'язку з тим, що Ви своїм підписом підтвердили володіння цим номером, повідомляю про необхідність прибуття такого числа, в такій ТЦК, для уточнення облікових даних і проходження ВЛК», - розповів про ситуацію Сімутін.

 

Що робити при отриманні повістки через СМС?

За словами Романа, робити нічого не треба. Адвокат ще раз нагадав, що повістка може вручатися особисто під підпис або рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

- Це закріплено в тій суперечливій ухвалі Кабміну від 30.12.2022 року №1487. Але навіть там не наважилися прописати за СМС-ки, телефонні дзвінки, Viber, Telegram як належну форму повідомлення про виклик.

 

Але для ТЦК це не перешкода. Поступово наближаємося до тотального контролю. Якщо ви десь у банку, податковій чи держустанові залишите свій номер телефону – чекайте на ексклюзивну СМС, - резюмував Сімутін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень