Подоляк пояснив, скільки ще може тривати війна в Україні

При такій величезній війні не можна сказати, що завтра війна закінчиться

Михайло Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що війна в Україні – це не маленький конфлікт, у якому чітко все зрозуміло. Це принципова світоглядна війна, де мобілізовані ресурси всієї росії, вона сконцентрувала все, що може сконцентрувати, тому що це її ставка – «або пан або пропав».  

Наші партнери трошки відстають від розуміння, на якому етапі війни ми перебуваємо, є певна пауза між тим, коли треба дати і коли ми отримаємо, і в кількісному вимірі, через дуже сильну бюрократію і не готовність приймати особисті рішення, які переносяться у колегіальні рішення – що збільшує час. Оці дві хвороби заважають нам приймати достатньо швидко рішення і отримувати те, що необхідно, але по часу ми не можемо сказати точно коли, це може бути дуже швидко, може бути повільно, але те, що Україна з великою цікавістю буде спостерігати за війною на території росії, це вже є абсолютна істина.

 

Росія буде відчувати весь той біль, який відчувала Україна. І вони будуть сповна платити за цю війну не тільки репараціями, але вони відчують все, що відчували наші діти під ракетних обстрілів України, – каже Михайло Подоляк.

При такій величезній війні не можна сказати, що завтра війна закінчиться, чи післязавтра.

Якби рік тому у нас була вся та зброя у тій кількості, яка є сьогодні, з урахуванням абсолютної неготовності росії до певних оборонних дій тоді, до прикладу, звільнення Харківської області, то ситуація була б взагалі інакша.

 

Ми математично отримуємо необхідні нам ресурси для такого обсягу бойових дій набагато повільніше, ніж могли б отримувати. Це парадокс, тому що наші партнери розуміють, що ця війна – дуже велика і ми маємо отримати всі інструменти. Ще літом 2022 року про винищувачі F-16 взагалі не йшла мова, – пояснив Михайло Подоляк.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень