Мішок цукру краще купити вже зараз. Українців попередили про подорожчання солодкого піску

Хоча така тенденція властива усьому світу

Цукор у світі подорожчав. Такі прогнози щодо світового ринку озвучують через наміри Індії з жовтня заборонити експорт цукру. Врожайність тростини у країні знизилася через посуху та відсутність дощів. Індія зупинить постачання цукру вперше за 7 років. 

Відсутність Індії на світовому ринку ймовірно призведе до підвищення базових цін на біржах Нью-Йорка та Лондона. Тим більше, що на них цукор вже торгується близько багаторічних максимумів.

Наша основна мета – задовольнити внутрішні потреби у цукрі. На майбутній сезон у нас не буде достатньо продукту, щоб виділити експортні квоти, – розповіли в уряді Індії.

На початку літа експорт цукру заборонила й Україна. Діятиме ця заборона до 15 вересня. Рішення впровадили, аби уникнути дефіциту стратегічного продукту.

Влітку в Україні зростає споживання цукру. Тому, щоб уникнути виникнення дефіциту і зростання цін на внутрішньому ринку в цей період, уряд тимчасово припиняє квотування експорту цієї продукції, – аргументували в уряді.

Проте уникнути здорожчання цукру в Україні, за словами виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, не вдасться.

Цукроваріння у нас закінчується в листопаді – тоді буде новий урожай. До листопада ж ми доїдаємо урожай минулого року. Тобто цукор зросте в ціні, тому що зростає вартість його зберігання. Однак це зростання не буде критичним – 2-3%, – прогнозує експерт.

Джерело: Аграрії разом

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень