Миші бояться цього запаху: який натуральний засіб відлякає гризунів від дому

Подолати проблему іноді можна без хімікатів

Миші можуть бути проблемою у будь-яку пору року, бо проникають у будинки у пошуках їжі та притулку. Усунути цю неприємність можна без зайвих витрат і використання хімікатів за допомогою особливого запаху. Є гуманний і дієвий спосіб, який допоможе позбавитися мишей в будинку.

Як виявилося, мишам дуже не подобається м’ята перцева, а її запаху вони бояться.

М’яту можна використовувати в будинку для відлякування мишей по-різному. Наприклад, ви знайдете інгредієнт у чайних пакетиках або можете скористатися безпосередньо м’ятною олією.

Щоб позбавитися небажаних гризунів, закип’ятіть м’ятний чай. Як тільки чай закипить, розкладіть використані чайні пакетики по всьому будинку. Будьте щедрі в місцях, де, на вашу думку, можуть бути ці небажані відвідувачі.

Усього за два-три дні будинок має бути не тільки вільним від мишей, але й приємно пахнути.

Для тих, хто вважає за краще не займатися приготуванням чаю, олія перцевої м’яти працює так само добре. Оскільки миші в основному покладаються на свій нюх, прямий запах м’ятного чаю або м’ятної олії одразу відштовхує їх.

Миші зазвичай слідують запаху інших мишачих феромонів, тому, коли до них домішується запах перцевої м’яти, це збиває їх з пантелику.

Є три різні способи використовувати ефірні олії для відлякування мишей:

  • розпорошити їх;
  • розбризкати безпосередньо у визначеному місці;
  • замочити ватяні тампони.

Якщо необхідно обробити велику площу, просто розбавте олію невеликою кількістю води та розпорошіть на вказану область. Це найкращий маршрут для тих, хто не впевнений, звідки лізуть у будинок миші.

Хоча олія перцевої м’яти є ефективним засобом, що стримує, вона не є довгостроковим рішенням. Таким чином, домогосподарствам необхідно повторно наносити олію кожні кілька днів. Крім того, будьте особливо обережні, щоб не залишати ватяні кульки надто довго. Як тільки запах зникне, ці маленькі відвідувачі можуть поцупити їх, щоб облаштувати свої гнізда.

Джерело: Express

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень