Дачникам на замітку: не чавіть слимаків, якщо хочете їх позбутися

Так ви робите тільки гірше, діяти потрібно інакше

Слимаки здатні з’їсти практично все, що росте на городі. Вони миттєво розмножуються і «змітають» буквально все на своєму шляху. Кажуть, що вони бояться місць, де росте часник, цибуля, петрушка і м’ята. Але по факту слимаки взагалі нічим не перебирають.

Коли це вже дістає «до ручки», городники починають їх чавити. Але цим тільки роблять собі гірше.

Чому не треба розчавлювати слимаків?

Насправді таким чином ми ніби кличемо на свою ділянку ще більше шкідників: слимаків приваблює запах інших його родичів, а в розчавленому вигляді він стає ще сильнішим.

Більше того, слимаки поїдають своїх же. Тому для них це прекрасний шанс підживитись...

Найкраще знищувати популяцію слимаків хімічним способом. Або ж - механічним, але тоді їх треба не чавити, а утилізувати.

Щойно починається сезон, починайте збирати слимаків - в банку чи відро, в залежності від того, скільки цієї зарази опинилося на вашій ділянці. Тоді засипте в ємність багато-багато солі - від неї слимаки почнуть розчинятися. Залиште їх там на ніч, щоб сіль точно дісталася кожної цілі, а потім закопайте це місиво десь в куточку ділянки або просто викиньте у вуличний туалет.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень