Як швидко знищити бур’яни на ділянці: треба тільки оцет і сіль

Один із найпростіших методів боротьби з рослинами-шкідниками

Використовувати хімічні препарати для боротьби  з бур’янами – не завжди безпечний варіант, адже можна нашкодити і культурним рослинам. Тим більше у період активного дозрівання плодів.

Тож багато дачників усе частіше звертаються до народних методів.

Одним із найкращих вважається застосування солі та оцту.

 

Склад та механізм дії цих засобів має схожість з гербіцидами: потрапляючи на листя, оцет може випалювати мембрани клітин, що призводить до поступового висихання рослини, а ще він здатний зупинити фотосинтез, завдяки чому трава гине набагато швидше.

Досвідчені садівники у деяких випадках змішують оцет із сіллю. Ця суміш прискорює смерть бур’янів.

Застосування солі

Цей потужний засіб також підходить для боротьби з бур’янами. При цьому механізм дії солі більш виражений: достатньо просто розсипати сіль на певній ділянці і дочекатися, коли бур’яни засохнуть.

Втім, такий спосіб не рекомендується використовувати на грядках – після дощу вона залишиться в ґрунті і може завдати шкоди не лише бур’янам, а й іншим рослинам на ділянці.

Сіль чудово підійде для усунення бур’янів біля паркану або на садових доріжках.

Гербіцидне мило

Для приготування цього розчину потрібно взяти 150 г солі, 1 л оцту і великий шприц рідкого мила. Ці компоненти додають до ємності і добре розмішують. Готовим розчином можна поливати або обприскувати бур’ян на ділянці.

Мило у складі забезпечує краще прилипання розчину до листя, що підвищує ефективність боротьби з небажаною рослинністю на ділянці. Проводити обробку краще в сонячну погоду, адже волога на листі перешкоджатиме прилипанню цього розчину.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень