Навіть в найкращих готелях: туристів попереджають про засилля паразитів в одній з країн Європи

Популяція постільних клопів у готелях Іспанії зросла на 500%

Туристів, що збираються поніжитися на іспанському сонечку, попередили про загострення європейської проблеми – на 500% зросла популяція постільних клопів, які, як відомо, харчуються людською кров’ю.

Цього літнього сезону цих паразитів знаходять у популярних п’ятизіркових готелях по всій країні. Укуси комахи можуть викликати у мандрівників дискомфорт і навіть різні алергічні реакції, безсоння чи стрес.

Ці паразити живуть у п’ятизіркових готелях у популярних районах, таких як Майорка, Аліканте та Канарські острови. Останніми роками популяція постільних клопів в Іспанії збільшилася більш ніж 500 відсотків.

Є деякі поширені міфи про клопів, які необхідно знати відпочиваючим, щоб не прокинутись покусаними.

Міф перший: Постільні клопи можуть стрибати чи літати

Деякі люди плутають постільних клопів із блохами. Постільні клопи насправді не можуть стрибати або літати, але вони можуть бігати досить швидко, близько 120 см за хвилину, що ускладнює їхнє виявлення.

Міф другий: Постільних клопів можна знайти тільки на ліжках або навколо них

Також вони ховаються в тріщинах та щілинах у спальній кімнаті, наприклад шафах та килимах, м’яких меблях, фіранках, стільцях, і навіть усередині та навколо сидінь літаків, поїздів та автобусів. Ці шкідники – розумні «автостопники» і з радістю поїдуть з людьми, тому що їм подобається бути ближче до тепла тіла, і вони неминуче шукатимуть своєї наступної жертви.

Міф третій: Постільні клопи віддають перевагу антисанітарним умовам

Ці тварюки живуть не лише у брудних і занедбаних умовах. Вони благополучно живуть і розмножуються у чистоті. Для них, на відміну від туристів та туроператорів, не має значення кількість зірок готелю.

Міф четвертий: Постільних клопів не можна побачити неозброєним оком

Постільні клопи малі, але вони не настільки малі, що їх не можна помітити. Дорослі постільні клопи можуть бути довжиною від чотирьох до п’яти міліметрів, розміром з яблучну кісточку, і збільшуватися після годівлі, але часто набагато легше знайти їх сліди, ніж побачити живого жука. Їх можна ідентифікувати за маленькими темними плямами крові, які можуть виглядати як пліснява на краях матраців, наприклад, за темними фекальними гранулами і характерним солодкуватим і нудотним запахом.

Міф п’ятий: Постільні клопи не виживають у багажі

Вони залюбки подорожують з людиною. Їх напрочуд легко перевезти додому. Особливо якщо ви кинете свою валізу на ліжко в готелі. Просте рішення – поставити свою валізу або сумку у ванну або душ, поки ви перевіряєте ліжко та матрац на наявність будь-яких ознак постільних клопів.

Міф шостий: Постільні клопи бояться світла

Постільні клопи, можливо, найбільш активні вночі, але це не означає, що вони розбіжаться в той момент, коли ви увімкнете світло. Просто вони бадьоріші вночі, коли можуть легко харчуватися кров’ю людини.

Міф сьомий: Постільним клопам потрібен господар, щоб залишитися живим

Паразити можуть прожити до року без харчування, але самки постільних клопів харчуватимуться частіше, оскільки їм потрібна кров для розвитку яєць.

Міф восьмий: від укусу клопа людина прокидається

Укус важко не помітити вранці – він виглядає як плямка на шкірі, але не відразу буде зрозуміло, що це саме укус клопа. Сам момент укусу легко пропустити - постільні клопи вводять анестетик під час годування, щоб зменшити чутливість, не дозволяючи сплячим відчути перший укус, коли вони починають їсти.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень