Що посадити біля дому, щоб миші не бігали в хату

Рослини, які допоможуть захистити ділянку

Розповідаємо про 3 рослини, які гарантовано не сподобаються гризунам і вам не доведеться розставляти пастки чи розкидати по ділянці (і навіть в домі) отруту.

Це особливо хороший варіант для тих, у кого в домі є інші тварини...

Коріандр

Апетитна зелень стане нам у пригоді. Коріандр, який відрізняється невибагливістю, можна висівати серед овочевих культур і біля полуниці.

Головне правило при його вирощуванні — регулярний і рясний полив, інакше зелень втрачає смакові властивості (а ми ж не тільки мишей відлякуємо, а й в їжу його заберемо потім ).

Полин

Його краще висаджувати по периметру ділянки – не надто близько до інших рослин, щоб гіркий сусід не нашкодив корисним культурам, які мають дати смачний врожай.

Гілки полину варто розкидати у приміщенні, де зберігається щойно зібраний урожай, зокрема картопля. Серед гризунів її не виносять не лише миші, а й щурі.

Також полин можна і навіть потрібно використовувати для укриття виноградників на зиму — тоді за зиму миші їх не погризуть.

Помідорне бадилля

Це універсальний помічник хліборобів для захисту молодих посадок дерево-чагарникових рослин. Восени бадилля нарізають і розкладають під цими посадками. А при весняному перекопуванні, до речі, виходить ще й чудове добриво.

Якщо ви фанат помідорних посадок і бадилля за сезон набирається багато, його можна використовувати для мульчування грядок овочевих культур. Саме це відлякує шкідників-гризунів.

Крім того, для захисту від мишей можна готувати із цієї томатної сировини настої для обприскування. Але вони об’єктивно менш ефективні, ніж напряму у ґрунті.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень