Мінімальну зарплату в Україні хочуть скасувати

Це нібито має допомогти бізнесу

В Україні можуть скасувати мінімальну зарплату. Принаймні у деяких галузях, аби стимулювати бізнес. На думку ініціаторів такого рішення, це допоможе бізнесу відкрити нові робочі місця.

Збираються в Україні й кардинально оновити Трудовий кодекс, якому вже пів століття. Як пояснює радник президента з економічних питань Олександр Роднянський, такі екстрені заходи допоможуть економіці оговтатися після війни.

Наразі підприємству, аби вижити, треба здолати жорстку конкуренцію, підкорити ринок й позбутися неефективних працівників. Відповідно й трудові відносини мають бути іншими, впевнений Роднянський. Адже чинний Трудовий кодекс базується на поняттях планової економіки і життєвих принципах, де конкуренція відсутня як поняття.

- Є і більш традиційні речі, які потрібно реформувати: простота найму, простота звільнення, вихідна допомога, гнучкий графік і контракти та контракти з фіксованим терміном, - вважає Олександр Роднянський.

Перше, що треба змінити у Трудовому кодексі – це позбутися мінімальної зарплати. Чимало підприємців й підприємств не встигають за її зростанням. Власне, тому вони й не можуть сплачувати зарплату за своїх працівників. Тож частина з них не те, що не створює нові робочі місця, а скорочує вже наявні.

- Ми повинні переконатися, що рівень мінімальної зарплати не надто високий, тому що наша економіка руйнується, і ми повинні переконатися, що це не призведе до зростання безробіття, - заявив радник президента.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень